« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Coach en facilitator eigen wijsheid

Naar een nieuw paradigma voor de samenwerking tussen vrouwen en mannen

Dit is de ondertiteling van Ineke Verdoners boek ’Meer mens minder mans’ dat in 2020 uitkomt en tevens de rode draad die in al haar doen en laten te vinden is.

Sinds 2010 werkt zij als zelfstandig professional vanuit haar eigen Buro voor Vernieuwing. Maatschappelijk bewegingen, waaronder de vrouwenbeweging, hebben sterk bijgedragen aan de vorming van Ineke Verdoner. De spiegel die samenleving en wereld ons voorhouden informeren haar over de ontwikkelingen die gaande zijn. Daar speelt zij op in. Meestal binnen het sociale domein, maar zij heeft ook haar sporen verdiend in de politiek als wethouder en statenlid in Friesland. Dat ze achter de schermen van beleid- en regelgeving heeft gekeken heeft haar geïnspireerd om de kanteling van top-down naar bottum-op als uitgangspunt te nemen voor alles wat ze doet. In haar carrière is haar aandacht voor het verschil in de posities van vrouwen en mannen een steeds grotere rol gaan spelen. Naast het versterken van vrouwen en de feminiene energie, speelt samen-werken voor haar een centrale rol; insluiten, niet uitsluiten, zelf-staan en in verbinding blijven met elkaar.

In deze beweging is taal voor haar een belangrijke drager van vernieuwing.

Tijdens haar rol als transformatiecoach bij de Centra Jeugd en Gezin op de Noord-Veluwe in de omschakeling naar zelfsturing is het plan geboren voor ’De Tussentijd’; daarin biedt ze, samen met haar collega Joost Witlox, ondersteuning voor teams die bezig zijn in de omschakeling naar samen-organiseren. Het is haar duidelijk geworden dat in de stap naar zelfsturing support voor het ’zelf’ daarin een grote behoefte is.

Daarin worden de inzichten uit Deep Democracy, meditatie en bezinning, zelfkennis en empowerment gebruikt. Op de websites van de Tussentijd en Heart InCompany is meer informatie te vinden.

Ineke Verdoner verzorgt graag lezingen en dialoog over alles dat met samen-doen te maken heeft; zowel de nieuwe samenwerking tussen vrouwen en mannen die op gang komt, waarin volledige gelijkwaardigheid de oefening is, als de ruimte voor eigen regie die er dient te zijn voor inwoners, mensen die zorg nodig hebben en om belanghebbenden te betrekken bij nieuwe plannen van bijvoorbeeld gemeenten of besturen.

Zij kent de valkuilen van ’inspraak’ en de patronen van heersende waarden en normen en kan haar publiek met humor en helderheid op andere gedachten brengen! 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Ineke Verdoner boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN