« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Omgaan met cultuurverschillen

Dialoog voeren is onmisbaar

Ilaaf Al-Saidi groeide op in drie culturen en spreekt vijf talen. Ze werkte in veel verschillende branches: onderwijs, defensie, politie, entertainment en de lijst gaat nog even door. Waar ze ook was, merkte ze het volgende: “Onbegrip door cultuurverschillen”.

Ze heeft onder andere bij de Anti-ISIS-coalitie gezeten en trainde militairen die naar Irak gingen in cultural-awareness en de Koerdische taal. “Je beste wapens zijn woorden”. Door te begrijpen waarom iemand doet wat hij/zij doet, creëer je betere relaties. Juist nu, waar we het overal hebben over diversiteit & inclusie, is de dialoog voeren onmisbaar.

Toen Ilaaf haar motorrijbewijs haalde en twee motoren kocht, zorgde dat ook voor verbazing bij velen. “Goh, ik wist niet dat Arabische vrouwen op een motor mogen rijden.” Ze vindt zulke opmerkingen hilarisch. Zelf is ze namelijk tussen de boeren opgegroeid in Sauwerd.

Als columnist met Iraakse roots schrijft ze columns die regelmatig viral gaan. Op haar motor reist ze heel Nederland rond om de mooiste conversaties te delen. Ilaaf zoekt de verbinding, want we hebben meer gemeen dan we denken.

Hoe maak je diversiteit en inclusie bespreekbaar? Hoe overbrug je culturen? Ontdek het tijdens één van haar lezingen!

Ilaaf kan een lezing verzorgen over:

  • Opgroeien in verschillende culturen
  • Opgroeien met meerdere talen
  • Diversiteit en inclusie
  • Omgaan met “anders zijn” (vooral ervaring mee als de enige Arabische woordvoerder in Noord-Nederland)
  • Loopbaan en keuzes maken (bijna in elke branche gewerkt, dus enorm veel ervaring met switchen en keuzes durven maken)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Ilaaf Al-Saidi boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN