« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Lichaamsluisteraar

Lichaamsgericht coachen - luisteren naar lichaamstaal

Hilde Bolt is een sprankelende, creatieve en inspirerende spreekster. Op een speelse en lichtvoetige manier schudt ze mensen wakker, waarbij ze - met de nodige zelfspot - ook zwaardere thema’s aan de orde stelt. Op eigen unieke wijze spreekt ze mensen aan op hun verborgen potentieel, creativiteit en (eigen-)wijsheid. Ingewikkelde materie weet ze om te zetten in eenvoudig, beeldend en menselijk herkenbaar taalgebruik. Daarbij maakt ze graag gebruik van filmbeelden en muziek.

In haar boek Get your Guts – Je instinct als kompas (2016) beschrijft haar visie en de weg die ze zelf heeft afgelegd. Zo is ze 16 jaar geleden, gedwongen door problemen met haar immuunsysteem, een andere weg ingeslagen en heeft ze zich bijgeschoold en gespecialiseerd in lichaamsgericht werken, waaronder bewegingsexpressie en stem.

In haar boek Waar gaat het nu echt over - Dynamisch coachen bij stress en burn-out (2019), geeft ze haar (maatschappijkritische) visie op het onderwerp stress en burn-out en heeft ze haar eigen ontwikkelde behandelwijze beschreven; het Dynamisch Fasemodel.

Samen met Iet Mans heeft Hilde Bolt een opleidingsinstituut, De ALchemist, opgericht waar professionals zich bijscholen in het werken met lichaamstaal. Daarnaast is ze al meer dan vijftien jaar opleider voor coaches en therapeuten, werkt ze veel voor organisaties en heeft ze een praktijk voor (lichaamsgerichte) psychotherapie en coaching.

Hilde is opgeleid als psycholoog/psychotherapeut en traumadeskundige. Ze heeft langere tijd als behandelaar en behandelcoördinator bij GGZ gewerkt op een klinisch gesloten afdeling en dagbehandeling. Ook deed ze wetenschappelijk onderzoek naar het effect van trauma op herinneringen.

Hilde spreekt o.a. over:

  • De kracht van het instinct - It takes guts to listen to your gut!
  • Help mijn lichaam spreekt!? Luisteren naar lichaamstaal.
  • Stress en burn-out - Waar gaat het nu echt over?
  • Vrouwen en Guts
  • Breken met patronen.
  • Opvoeden en relaties vanuit Guts.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Hilde Bolt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN