« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Expert Lichaam, trauma, stress & burn-out

Lichaamsgericht leren

Hilde, van oorsprong psychotherapeut is een activist met een missie om het belang van het lichaam, onze connectie met de natuur onder de aandacht te brengen in de gezondheidszorg en maatschappij. Zij is expert op het gebied van trauma, stress, burn-out en het lichaam. Haar visie noemt Lichaamsgericht Leren, waarin ze de onontkoombaarheid laat zien en ervaren van een harmonieuze relatie met het lichaam.
Hilde kijkt met een antropologische blik naar onze westerse samenleving en hoe dit interacteert met het individu. Zij is actief in organisaties, opleidingen, trainingen, workshops, als spreker en in haar eigen praktijk. Verder is zij auteur van boeken en artikelen, onder andere voor de Optimist.

Hilde is haar carriere begonnen in de GGZ als behandelaar en behandelcoördinator en heeft zich inmiddels losgemaakt van het systeem. Daarnaast is zij docent dans- en bewegingsexpressie en heeft zich bijgeschoold in allerlei vormen van lichaamsgericht werken vanuit allerlei culturen en diverse tradities (o.a. traumaverwerking, systemisch werk, boeddhisme en compassionate inquiry).

Hilde is een sprankelende, creatieve en inspirerende spreekster. Op een speelse en lichtvoetige manier schudt ze mensen wakker, waarbij ze - met de nodige zelfspot - ook zwaardere thema’s aan de orde stelt en de zaal in beweging krijgt. Op eigen unieke wijze spreekt ze mensen aan op hun verborgen potentieel, creativiteit en (eigen-)lichaamswijsheid. Ingewikkelde materie weet ze om te zetten in eenvoudig, beeldend en menselijk herkenbaar taalgebruik. Daarbij maakt ze graag gebruik van filmbeelden en muziek.

Zij heeft (samen met collega Marijke Levelink ) de Body Oriented Learning Academy opgericht. Hierin maken zij wijsheid, visies en zienswijzen vanuit verschillende culturen, disciplines en tijdperken toegankelijk voor de zorg en maatschappij. 

Hilde is te horen in meerdere podcasts, waaronder Podcast Cadeautje verpakt in prikkeldraad, Podcast in gesprek met Bram Bakker - BalanskliniekVoed de veerkrachtUit je schulp - Pijn in de taal.

Lees hier haar InBeeld-verhaal over zelfzorg en lichaamsgericht werken.

In haar boek Get your Guts – Je instinct als kompas (2016) beschrijft ze haar visie en de weg die ze zelf heeft afgelegd. Zo is ze 16 jaar geleden, gedwongen door problemen met haar immuunsysteem, een andere weg ingeslagen en heeft ze zich bijgeschoold en gespecialiseerd in lichaamsgericht werken, waaronder bewegingsexpressie en stem.
In haar tweede boek GUTS in tijden van corona... En erna (2018) is Hilde glashelder over de corona pandemie, die zij ’een wake-up call’ noemt. Hilde geeft je handvatten voor lichaamsgericht leren, voor zelfzorg om je lichaam en je Guts gezond te houden. Ze adviseert ons om ‘gruwelijk eerlijk te zijn naar jezelf’ en doet ons een paar ideeën aan de hand.
In haar derde boek Waar gaat het nu echt over - Dynamisch coachen bij stress en burn-out (2019)geeft Hilde haar (maatschappijkritische) visie op het onderwerp stress en burn-out. Ze is de grondlegger van het Dynamisch Fasemodel.

Je kunt Hilde boeken voor een lezing over o.a.:

  • Lichaamsgericht Leren
  • De wijsheid van het Lichaam
  • Stress- burn-out en het  Lichaam
  • Trauma & het Lichaam
  • Onze maatschappij en het Lichaam
  • Het Lichaam en de Vrouw in onze maatschappij
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Hilde Bolt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN