« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Expert Lichaamstaal, trauma, stress en burnout

Lichaamsgericht leren

Hilde Bolt is een sprankelende, creatieve en inspirerende spreekster. Op een speelse en lichtvoetige manier schudt ze mensen wakker, waarbij ze - met de nodige zelfspot - ook zwaardere thema’s aan de orde stelt. Op eigen unieke wijze spreekt ze mensen aan op hun verborgen potentieel, creativiteit en (eigen-)lichaamswijsheid. Ingewikkelde materie weet ze om te zetten in eenvoudig, beeldend en menselijk herkenbaar taalgebruik. Daarbij maakt ze graag gebruik van filmbeelden en muziek.

Zij heeft (samen met collega Marijke Levelink ) de Body Oriented Learning Academy opgericht. De Body Oriented Learning Academy genereert een nieuwe beweging, die buiten alle systemen is opgericht, ten behoeve van het vergroten van geïntegreerde kennis (en bewustzijn) over het lichaam, gezondheid, stress & trauma in de hulpverlening/zorg, organisaties & maatschappij. Onder deze noemer worden visies en zienswijzen vanuit verschillende culturen, disciplines en tijdperken bij elkaar gebracht in de vorm van opleidingen, workshops, trainingen, masterclasses, webinars & events.
Daarnaast is Hilde al meer dan 18 jaar opleider voor coaches, counselors en therapeuten (bij o.a. het Coach College - de Baak), werkt ze veel voor organisaties en heeft ze haar eigen bedrijf, de Internal Movement Company voor (lichaamsgerichte) psychotherapie en coaching.

Hilde is van oorsprong opgeleid tot psycholoog/psychotherapeut en is gespecialiseerd in trauma, stress, burn-out en (geïntegreerd) lichaamsgericht werken. Ze heeft langere tijd als behandelaar en behandelcoördinator in de GGZ gewerkt op een klinisch gesloten afdeling en dagbehandeling. Ook deed ze wetenschappelijk onderzoek naar het effect van trauma op de kwaliteit van herinneringen. Daarnaast heeft zij zich bijgeschoold in allerlei vormen van lichaamsgericht werken vanuit allerlei culturen en diverse tradities (o.a. traumaverwerking, systemisch werk, boeddhisme, compassionale inquiry & dans- en bewegingsexpressie). In haar werk brengt zij deze verschillende zienswijzen samen.

In de podcast Voed de veerkacht spreekt Hilde over haar zorgen om het zelfbeeld dat kinderen krijgen van labels als ADHD. Bij Uit je Schulp praat ze over de taal van pijn, het lichaam, en trauma verwerking. In het interview Nooit meer bang... en dan? voor The Optimist schrijft ze over angst als boodschapper in plaats van vijand. Lees ook haar InBeeld-verhaal over zelfzorg en lichaamsgericht werken.

In haar boek Get your Guts – Je instinct als kompas (2016) beschrijft ze haar visie en de weg die ze zelf heeft afgelegd. Zo is ze 16 jaar geleden, gedwongen door problemen met haar immuunsysteem, een andere weg ingeslagen en heeft ze zich bijgeschoold en gespecialiseerd in lichaamsgericht werken, waaronder bewegingsexpressie en stem.

Hilde boltIn haar tweede boek GUTS in tijden van corona... En erna (2018) is Hilde glashelder over de corona pandemie, die zij ’een wake-up call’ noemt: "Ik zie onze westerse wereld al jaren als een getraumatiseerde wereld; corona maakt dit nog duidelijker. Hoezeer ik de ernst zie van het coronavirus en de gevolgen hiervan, heb ik in mijn vorige boeken een ander virus beschreven dat er al veel langer is en mogelijk nog ernstiger; het virus van stress, individualisering (en angst), kapitalisme en consumisme in onze samenleving. Dit virus wordt veroorzaakt door onder andere het verhoogde tempo van leven, steeds meer willen, alles moeten kunnen doen, hard werken, het terugbrengen van zorg naar geld en protocollen, het niet naar het lichaam luisteren, doorgaan met ongezonde leefgewoontes en het vernietigen van onze natuur."
Hilde BoltNou, dat komt binnen... en wat nu? Hilde geeft je handvatten voor lichaamsgericht leren, voor zelfzorg om je lichaam en je Guts gezond te houden. Ze adviseert ons om ‘gruwelijk eerlijk te zijn naar jezelf’ en doet ons een paar ideeën aan de hand.

In haar derde boek Waar gaat het nu echt over - Dynamisch coachen bij stress en burn-out (2019)geeft Hilde haar (maatschappijkritische) visie op het onderwerp stress en burn-out. Ze is de grondlegger van het Dynamisch Fasemodel.

Hilde spreekt o.a. over:

  • Lichaamsgericht leren
  • Het lichaam en onze westerse samenleving
  • Trauma , stress en het lichaam
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Hilde Bolt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN