« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Expert trauma, stress en burnout

Lichaamsgericht coachen - luisteren naar lichaamstaal

Hilde Bolt is een sprankelende, creatieve en inspirerende spreekster. Op een speelse en lichtvoetige manier schudt ze mensen wakker, waarbij ze - met de nodige zelfspot - ook zwaardere thema’s aan de orde stelt. Op eigen unieke wijze spreekt ze mensen aan op hun verborgen potentieel, creativiteit en (eigen-)wijsheid. Ingewikkelde materie weet ze om te zetten in eenvoudig, beeldend en menselijk herkenbaar taalgebruik. Daarbij maakt ze graag gebruik van filmbeelden en muziek.

In haar boek Get your Guts – Je instinct als kompas (2016) beschrijft haar visie en de weg die ze zelf heeft afgelegd. Zo is ze 16 jaar geleden, gedwongen door problemen met haar immuunsysteem, een andere weg ingeslagen en heeft ze zich bijgeschoold en gespecialiseerd in lichaamsgericht werken, waaronder bewegingsexpressie en stem.

Hilde boltPer 28 december 2020 is haar boek GUTS in tijden van corona... En erna verkrijgbaar. Hilde is er glashelder over: deze pandemie, die zij ’een wake-up call’ noemt, houdt ons een spiegel voor: "Ik zie onze westerse wereld al jaren als een getraumatiseerde wereld; corona maakt dit nog duidelijker. Hoezeer ik de ernst zie van het coronavirus en de gevolgen hiervan, heb ik in mijn vorige boeken een ander virus beschreven dat er al veel langer is en mogelijk nog ernstiger; het virus van stress, individualisering (en angst), kapitalisme en consumisme in onze samenleving. Dit virus wordt veroorzaakt door onder andere het verhoogde tempo van leven, steeds meer willen, alles moeten kunnen doen, hard werken, het terugbrengen van zorg naar geld en protocollen, het niet naar het lichaam luisteren, doorgaan met ongezonde leefgewoontes en het vernietigen van onze natuur." Nou, dat komt binnen... en wat nu? Hilde geeft je handvatten voor lichaamsgericht leren, voor zelfzorg om je lichaam en je Guts gezond te houden. Ze adviseert ons om ‘gruwelijk eerlijk te zijn naar jezelf’ en doet ons een paar ideeën aan de hand.

Hilde BoltIn haar boek Waar gaat het nu echt over - Dynamisch coachen bij stress en burn-out (2019)geeft ze haar (maatschappijkritische) visie op het onderwerp stress en burn-out. Ze is de grondlegger van het Dynamisch Fasemodel.

Zij heeft (samen met collega Iet Mans) een eigen opleidingsinstituut, De ALchemist, gericht op het professioneel werken met lichaamstaal en lichaamsgericht leren. Daarnaast is ze al meer dan vijftien jaar opleider voor coaches, counselors en therapeuten (bij o.a. het Europees instituut de Baak), werkt ze veel voor organisaties en heeft ze haar eigen bedrijf, de Internal Movement Company voor (lichaamsgerichte) psychotherapie en coaching.

Hilde is van oorsprong opgeleid tot psycholoog/psychotherapeut en is gespecialiseerd in trauma, stress, burnout en (geïntegreerd) lichaamsgericht werken. Ze heeft langere tijd als behandelaar en behandelcoördinator bij GGZ gewerkt op een klinisch gesloten afdeling en dagbehandeling. Ook deed ze wetenschappelijk onderzoek naar het effect van trauma op de kwaliteit van herinneringen. Daarnaast heeft zij zich bijgeschoold in allerlei vormen van lichaamsgericht werken vanuit allerlei culturen en diverse tradities (o.a. traumaverwerking, systemisch werk, boeddhisme, compassionale inquiry, dans- en bewegingsexpressie). In haar werk brengt zij deze verschillende zienswijzen samen. Zo interviewde zij Tulku Lobsang, een Tibetaans Boeddhistische leermeester over stress en burnouts in de Westerse wereld. Lees het artikel

Lees ook haar verhaal InBeeld.

Hilde spreekt o.a. over:

  • De kracht van het instinct - It takes guts to listen to your gut!
  • Help mijn lichaam spreekt!? Luisteren naar lichaamstaal.
  • Stress en burn-out - Waar gaat het nu echt over?
  • Vrouwen en Guts
  • Breken met patronen.
  • Opvoeden en relaties vanuit Guts.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Hilde Bolt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN