« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Spreker/procesfacilitator

Expert in Verbindende Communicatie

Levenskunst: waarom zetten we de ene voet voor de ander? En vooral: hoe kunnen we aan de wegen die we bewandelen, en de wijze waarop we dit doen met elkaar, meer kwaliteit geven? Haar hele leven is Hester Macrander gefascineerd door deze vragen betreffende het menselijk zijn en alles wat ze doet wijst daarnaar. Taal, theater, gedrag en communicatie zijn Hesters tools en fascinaties. Ze geeft lezingen, trainingen en is dagvoorzitter. 

Sinds enkele jaren is Hester geswitcht van podiumkunstenaar en fulltime dagvoorzitterschap naar gecertificeerd trainer in Nonviolent Communication, ofwel:Geweldloze Communicatie, ofwel Verbindende Communicatie. Tevens heeft ze het boek ‘Mediation met Geweldloze Communicatie’van Liv Larsson (Zweden) vertaald en op de Nederlandse markt gebracht. Over Verbindende Communicatie en de toepassing daarvan geeft ze interactieve lezingen in allerlei werkgebieden (onderwijs, gezondheidszorg, politie, rechtbanken).  

Hester Macrander theater

Daarnaast is ze graag een verbindend dagvoorzitter. Dat wil zeggen dat Hester doorgraaft tot waardenniveau en ervoor zorgt dat iedereen gehoord wordt. Het is niet het wegpoetsen van verschillen, maar juist het omgaan met verschillen.

Hester wil graag bijdragen aan een wereld waarin mensen verdraagzaam zijn jegens elkaar, zichzelf kennen en verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun gedrag en communicatie. Een wereld waarin we vanuit vrijheid met elkaar samenwerken. Gelijkwaardig, zonder dwang, vanuit het besef van wederzijdse afhankelijkheid. Het ideale zelfsturende team, zeg maar!

Een paar voorbeelden van wat Hester doet qua lezingen -altijd interactief:

  • Over (het gebrek aan) motivatie in het onderwijs;
  • Omgaan met lastige leerlingen en moeilijke ouders (onderwijs);
  • De toepassing van Verbindende Communicatie voor huisartsen en POH-GGZ;
  • De toepassing van Verbindende Communicatie in mediation en herstelrecht;

Hester geeft dus ook vele trainingen en is beschikbaar als dagvoorzitter. Alles wat ze doet, gebeurt met een prettige vaart, veel humor, directheid en concreetheid. Never a dull moment!

(foto: Ans Dekkers)

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Hester Macrander boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN