« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/procesfacilitator

Interactieve dynamische lezingen

Hester Macrander is ’professioneel-aan-elkaar-prater’ met een uniek pakket aan expertise en achtergrond: zij is cabaretier, dagvoorzitter, neerlandica en trainer in Verbindende Communicatie. Als theatermaker/cabaretier voelt ze aan wat een bijeenkomst nodig heeft, als columnist denkt ze inhoudelijk scherp en to the point, als trainer in Verbindende Communicatie graaft ze naar het waardenniveau en zorgt ze dat mensen naar elkaar luisteren èn elkaar verstaan.

Daarnaast geeft Hester Macrander diverse interactieve lezingen. Hierbij wordt het publiek een paar keer uitgenodigd onderling uit te wisselen. Deze vorm geeft een aangename dynamiek, maakt toehoorders actiever en Hester beweegt thematisch flexibel mee met wat naar voren komt.

Haar lezingen:
Leedvermaak M/V: een geestige bespiegeling op het hedendaagse vrouw-zijn. Als cabaretier heeft Hester veel conferencemateriaal over de hedendaagse aspecten van vrouw-zijn in historisch perspectief. Een vermakelijke en inhoudelijk interessante conference.
’Mijn oma had geen stemrecht, mijn moeder geen pil en ik heb geen tijd!’
Inspiratie is de motor: over (gebrek aan) motivatie in het onderwijs. Als docent is Hester zeer geïnspireerd in het op positieve wijze in beweging krijgen van leerlingen: aandacht voor motivatie. Voorwaarde is dat ook de leerkracht bewegingsruimte heeft en vorm kan geven aan diens eigen motivatie. Zonder wezenlijke onderwijsinspiratie is er geen echte motivatie, behalve te gehoorzamen en dat is onwenselijk.
Hester Macrander theaterEmpathie als breekijzer: een inleiding in Verbindende (Geweldloze) Communicatie (ook in Duits en Engels). Hester is gecertificeerd trainer in Verbindende (Geweldloze) Communicatie. In deze interactieve lezing vertelt ze hoe deze methode ontstaan is, wat het doel is, hoe het werkt en wat dit specifieke gezelschap eraan kan hebben. De focus ligt op empathie: wat is dat wel en niet, en vooral op universele menselijke behoeftes.
’Elk negatief oordeel is een uiting van een onvervulde behoefte’ (Marshall Rosenberg, grondlegger).

"Dit geeft een basis onder alles wat ik doe" - Trainer / coach.
"Sinds ik dit ken, is dit de methode die ik het meest gebruik." - Psycholoog
"Deze methode in combinatie met mediation geeft de benodigde emotionele rust voor het oplossen van conflicten." - Mediator
"Dit was echt heel waardevol." - Vrijwilliger

(foto’s: Ans Dekkers)

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Hester Macrander spreekt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN