• ‘Wij kijken met genoegen terug op onze jaarlijkse Dag van de Veiligheid voor onze medewerkers, dit jaar verspreid over twee online events. We zijn blij met de bijdragen die Ellen de Mooij (veilige spreekcultuur) en Henriette Wijnen (van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer) verzorgden. Vanuit de collega’s hebben we positieve reacties terug mogen ontvangen op hun bijdragen’.
    Ilja van Beekum - projectleider AMIF Veiligheid en weerbaarheid COA

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Van ongewenst naar vertrouwen op de werkvloer

Ontluisterend, reflecterend en inspirerend

Henriëtte Wijnen is naast de eigenaar van haar coaching en consultancy-bureau ook de auteur van Julia’s Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management.

Begin februari 2022 lanceerde ze Your Safe Workspace. Ze ontwikkelde de tool waarmee je (on)gewenst gedrag bespreekbaar maakt binnen de organisatie/team. Want hebben van protocollen en gedragsregels is niet voldoende. Het gesprek erover voeren is belangrijk voor meer vertrouwen.

Zelf had Henriëtte Wijnen nooit gedacht terecht te komen in een web van intimidatie en machtsmisbruik. Maar het gebeurde en de gevolgen waren rampzalig, voor haar en haar (werk)omgeving. Dagelijks ondervinden ruim een half miljoen mensen helaas de gevolgen van pesten en intimidatie op het werk. Naast herkenning voor velen is het boek Julia’s Slangenkuil onder andere voor managers, bestuurders en young professionals geschreven in de hoop ze te inspireren tot het creëren van gezonde organisaties voor medewerkers.

Giftig management zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out, depressies en angststoornissen. Een op de zes werknemers heeft dagelijks met ’giftig management’ te maken en zit daarom ziek thuis. Het is Henriëtte’s missie om door middel van lezingen haar publiek mee te nemen in de omslag van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer. Haar lezing is informerend, reflecterend en geeft zeker inspiratie tot het creëren van een stimulerende en veilige werkomgeving. En daardoor een brug te bouwen naar meer transparante, veilige en gezonde organisaties.

Henriëtte geeft door haar eigen ervaring op een bevlogen, interactieve en inspirerende manier een lezing, die bij de aanwezigen ook een zelfrelecterende werking heeft.

Henriëtte spreekt o.a. over:

  • De (onderbouwde) impact van ongewenst gedrag op de werkvloer
  • Welke rollen er binnen organisaties zijn als het gaat om ongewenst gedrag op de werkvloer.
  • De weg naar gewenst gedrag en vertrouwen op de werkvloer

Ondersteunend aan de lezing is haar boek: Julia’s Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management (2016, Uitgeverij Gopher).  Lees ook het interview met Henriëtte Wijnen met Intermediair.

Als gecertificeerd TMA professional (Talenten Motivatie Analyse) coacht ze mensen in het kader van leiderschap-en loopbaanontwikkeling.

Daarnaast is zij extern vertrouwenspersoon en freelancetrainer bij een groot landelijk opleidingsbureau waar ze trainingen geeft op onder andere het gebied van macht, invloed en integriteitsvraagstukken. Na jaren gewerkt te hebben als manager bij een grote uitzendorganisatie stapte ze na een reorganisatie over naar een gemeentelijke organisatie als leidinggevende. Daar begeleidde ze verandertrajecten en leidde een aantal projecten. Daarbij hield ze de (strategische) organisatiedoelstellingen, de uitvoering in de praktijk, ’de medewerker’ en de belangen van andere stakeholders scherp op het netvlies.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Henriëtte Wijnen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN