« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Van ongewenst naar gewenst gedrag op de werkvloer

Ontluisterend, reflecterend en inspirerend

Henriëtte Wijnen is naast de eigenaar van haar coaching en consultancy-bureau ook de auteur van Julia’s Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management (Uitgeverij Gopher, 2016). Als gecertificeerd TMA professional (Talenten Motivatie Analyse) coacht ze mensen in het kader van management-en loopbaanontwikkeling.

Daarnaast is ze freelance trainer bij een groot landelijk opleidingsbureau waar ze trainingen geeft op onder andere het gebied van macht, invloed en integriteitsvraagstukken. Na jaren gewerkt te hebben als manager bij een grote uitzendorganisatie stapte ze na een reorganisatie over naar een gemeentelijke organisatie als leidinggevende. Daar begeleidde ze verandertrajecten en leidde een aantal projecten. Daarbij hield ze de (strategische) organisatiedoelstellingen, de uitvoering in de praktijk, ’de medewerker’ en de belangen van andere stakeholders scherp op het netvlies.

Nooit had Henriëtte Wijnen gedacht terecht te komen in een web van intimidatie en machtsmisbruik. Maar het gebeurde en de gevolgen waren rampzalig, voor haar en haar (werk)omgeving. Dagelijks ondervinden ruim een half miljoen mensen helaas de gevolgen van pesten en intimidatie op het werk. Naast herkenning voor velen is het boek Julia’s Slangenkuil onder andere voor managers, bestuurders en young professionals geschreven in de hoop ze te inspireren tot het creëren van gezonde organisaties voor medewerkers.

Giftig management zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out, depressies en angststoornissen. Een op de zes werknemers heeft dagelijks met ’giftig management’ te maken en zit daarom ziek thuis. Het is Henriëtte’s missie om door middel van lezingen haar publiek mee te nemen in de omslag van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag op de werkvloer. Haar lezing is informerend, reflecterend en geeft zeker inspiratie tot het creëren van een stimulerende en veilige werkomgeving. En daardoor een brug te bouwen naar meer transparante, veilige en gezonde organisaties.

Henriëtte geeft door haar eigen ervaring op een bevlogen, interactieve en inspirerende manier een lezing, die bij de aanwezigen ook een zelfrelecterende werking heeft.

Henriëtte spreekt o.a. over:

  • De (onderbouwde) impact van ongewenst gedrag op de werkvloer
  • Welke rollen er binnen organisaties zijn als het gaat om ongewenst gedrag op de werkvloer.
  • De weg naar gewenst gedrag op de werkvloer

Ondersteunend aan de lezing is haar boek: Julia’s Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management (2016, Uitgeverij Gopher). Lees ook het interview met Henriëtte Wijnen met Intermediair.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Henriëtte Wijnen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN