« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Presentatie/dagvoorzitterschap/tafeldame/lezingen

Levensverhalen-expert

Hella van der Wijst is bekend van haar werk voor de KRO en tegenwoordig ook van de EO. Ze is ruim 25 jaar actief in de journalistiek. Ze treedt op als presentator/dagvoorzitter en geeft lezingen.

Ze startte haar carrière als eindredacteur bij de regionale krant. Haar eerste baan bij de KRO was bij het radioprogramma M/V Magazine. Daarna volgde diverse functies bij verschillende tv-programma’s waaronder De Vrijdag is Anders en tien jaar verslaggeving bij Kruispunt. 

Hella maakte items over uiteenlopende onderwerpen: van euthanasie tot tienermoeders, tot meerdere oorlogsreportages in Bosnië. Ze kreeg hiervoor en voor haar reportages over de doodstraf de Marga Klompé stipendium. De afgelopen jaren was en is Hella o.a. presentator van KRO De Wandeling, Het Gevoel van de Vierdaagse en een van de anchors van KRO’s Brandpunt. Tot 2015 werkte ze aan programmas van KRO en RKK die zich afspelen op het grensvlak van journalistiek, human interest en spiritualiteit.

Ze schreef het boek ‘Hella’s voetsporen’ met negen themawandelingen en levensgesprekken en ze is columnist van KRO’s Magazine. En onlangs kwam haar nieuwe boek ’Troost’ uit. Met twintig verhalen van mensen die geliefden verloren. Daarnaast geven wetenschappers en rouwdeskundigen inzichten in de wereld van verdriet en troost. 

In 2015 maakt Hella de overstap naar de EO. Ze presenteerde het dagelijkse EO-programma Geloof en een Hoop Liefde en presenteert nu wekelijks het tv-programma Ik Mis Je. Verder is Hella regelmatig op Radio 5 als side-kick of presentator te horen en schrijft ze maandelijks een groot levensverhaal in PLUS Magazine.

Hella treedt met plezier op als presentator of dagvoorzitter van een symposium, evenement of als prikkelende side-kick/tafeldame. Zo presenteerde zij o.a. De hele theaterserie Stille Helpers van Cordaid, de jubilieumviering van Vastenaktie, was ze tafeldame bij de presentatie van de Staat van Arbeidsveiligheid en was ze dagvoorzitter bij een groot symposium over orgaandonatie en bij een sympsoium over Dilemma’s in de zorg.

Hella van der Wijst kan ook een lezing verzorgen over o.a.:

  • Troost/ rouw
  • Levensverhalen
  • Wandelen
  • Vrouwenkracht
  • De Moestuin
  • Human-interest interview
  • Mooi Nederland
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Hella van der Wijst boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN