• We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst rondom het thema ‘Positieve Gezondheid Flevoland, Hoe dan?!’ met Hella van der Wijst als dagvoorzitter. Ze heeft het geweldig gedaan: Inhoudelijk, betrokken, origineel en uit het hart, heel mooi!
  Marcel van der Zee - communicatie adviseur WEL in Flevoland
 • ‘De lezing over ‘De kunst van het troosten’ van Hella van der Wijst ter gelegenheid van ons 20-jarig bestaan was zeer inspirerend, qua inhoud, maar ook vooral door de wijze van presenteren. De aanwezigen werden betrokken en uitgenodigd te reageren. Daar werd zeer integer mee om gegaan. Hella is een innemende persoonlijkheid. Super tevreden!’
  Alice Loeters - Persoonlijke Uitvaartzorg

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Levensverhalen / Wandelen

Presentatie/dagvoorzitterschap/ tafeldame/lezingen

Hella van der Wijst is bekend van haar werk voor de KRO en de EO. Ze treedt op als presentator/dagvoorzitter en vertelt verhalen m.n. over Troost en Rouw.

Ze startte haar carrière als eindredacteur bij de regionale krant. Haar eerste baan bij de KRO was bij het radioprogramma M/V Magazine. Daarna volgde diverse functies bij verschillende tv-programma’s waaronder De Vrijdag is Anders en tien jaar verslaggeving bij Kruispunt

Hella maakte items over uiteenlopende onderwerpen: van euthanasie tot tienermoeders, tot meerdere oorlogsreportages in Bosnië. Ze kreeg hiervoor en voor haar reportages over de doodstraf de Marga Klompé stipendium. Ze presenteerde o.a. KRO De Wandeling en Het Gevoel van de Vierdaagse. Tot 2015 werkte ze aan programmas van KRO en RKK die zich afspelen op het grensvlak van journalistiek, human interest en spiritualiteit.

Vervolgens maakte Hella de overstap naar de EO. Ze presenteerde het dagelijkse EO-programma Geloof en een Hoop Liefde en Ik Mis Je. Verder schrijft ze maandelijks een groot levensverhaal in PLUS Magazine.

Ze schreef het boek ‘Hella’s voetsporen’ over wandelen en levensgesprekken. In 2019 kwam haar boek ’Troost’ uit met ervaringsverhalen en inzichten van deskundigen bij dit thema. In 2020 schreef ze naar aanleiding van de coronacrisis het boek ’De kracht van SAMEN-kroniek van een crisis’, waarin acht sleutelfiguren (o.a. burgemeester-IC-verpleegkundige-uitvaartondernemer) vertellen hoe ze moesten dealen met die crisis. In korte persoonlijke verhalen deelt Hella het verdriet van gewone mensen die in ongewone omstandigheden afscheid moesten nemen van geliefden. In sept 2022 is Hella’s tweede wandelboek ’Wandelen met Hella’ verschenen met verhalen van bekende en minder bekende wandelaars.

Hella treedt met plezier op als presentator of dagvoorzitter van een symposium, evenement of als prikkelende side-kick/tafeldame. Zo presenteerde zij o.a. De hele theaterserie Stille Helpers van Cordaid, de jubilieumviering van Vastenaktie, was ze tafeldame bij de presentatie van de Staat van Arbeidsveiligheid en was ze dagvoorzitter bij een groot symposium over orgaandonatie en bij een sympsoium over Dilemma’s in de zorg.

Samen met kleinkunstenaar David Heijmans heeft ze een interactive theatervoorstelling met verhalen en muziek over liefde, troost en het leven.

Hella van der Wijst kan naast het dagvoorzitterschap of muzikale voorstelling een lezing verzorgen over o.a.:

 • Troost/ rouw
 • Levensverhalen
 • De kracht van SAMEN - coronacrisis
 • Wandelen
 • Vrouwenkracht
 • De Moestuin
 • Human-interest interview
 • Mooi Nederland
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Hella van der Wijst boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN