« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Eigen Kracht

Innerlijke vrijheid

Heleen de Mooij-Lubbers ondersteunt mensen door altijd verder te kijken. Vele opleidingen en levenservaring maken dat zij al meer dan 20 jaar actief is als (systemisch) coach en trainer en mensen mag begeleiden bij hun persoonlijke hulpvraag in de weg van op Eigen Kracht naar in Eigen Kracht. De weg van verbinding tussen IQ en EQ vanuit een groot voorbeeld. Nu ook met behulp van paarden, vanuit een systemisch inzicht als Equine Assisted Coach.

Heleen is als derde kind geboren te Rotterdam. In haar schooltijd en omgeving waar zij liefdevol mocht opgroeien was het soms een uitdaging werkelijk te begrijpen wat er bedoeld werd. Meer in haar leven viel het haar op hoe het onderwijs, de maatschappij veel is ingesteld op IQ en de wereld zoveel heeft te winnen met EQ. Nieuwsgierigheid en diep vertrouwen heeft haar mooie stappen mogen maken. Ook toen zij moeder werd van drie kinderen waarbij middelste dochter haar spiegel was en vele heeft doen verbazen en verwachtingen achter zich heeft gelaten. Van een dochter met een cognitieve uitdaging binnen het onderwijs naar een volwaardig zelfstandige jongvolwassen vrouw.

Haar vader, oud-premier Ruud Lubbers, stond bekend om zijn zinnetje "Mag ik even met je meedenken", Heleen maakte hierin een liefdevol vervolg in met "Mag ik even met je meekijken", waarbij de kunst ontstaat te mogen kijken voorbij de beelden en te luisteren voorbij de woorden om het geschenk te kunnen zien.

Meer en meer werd zij ook gevraagd lezingen te geven vanuit haar eigen verhaal met kwetsbaarheid en kracht. Hoe je verwachtingen mag doorbreken en vanuit puur zijn jouw dromen mag realiseren.

Als bevlogen verhalenverteller deelt Heleen graag haar persoonlijk verhaal samen met wat Rotterdamse humor en een vleugje zelfspot. Haar missie en serieuze boodschap "Blijf kijken door te mogen zien" maakt zij graag toegankelijk voor iedereen. Van student tot directeur. Dwars door alle achtergronden heen vindt zij het heel mooi om werelden te verbinden, mensen te inspireren anders te kijken. In de maatschappij, samenleving en in het onderwijs. 

In 2019 verscheen haar boek Ik zie jou. Een persoonlijk boek met haar eigen verhalen waarbij ze de lezer uitnodigt het geschenk te blijven zien in elke uitdaging. Ook geeft zij haar rijke inzichten aan de hand van acht woorden in de lemniscaat: nieuwsgierigheid, aandacht, intenties, ontdekken, vertrouwen, wijsheid, overgave en vrijheid. Bekijk dit portret van Heleen opgenomen voor Open Rotterdam over veerkracht.

Heleen de Mooij-Lubbers kan een lezing verzorgen over:

  • Kijken voorbij de beelden, luisteren voorbij de woorden. ’Ik zie jou"
  • De verbinding, verschillen en overeenkomsten tussen IQ en EQ.
  • Over de impact van verwachtingen en belangen en hoe je daarin je eigen verantwoordelijkheid kan nemen.
  • Creëren van eigen geluk. Geluk is wat je denkt, wat je voelt en wat je zegt congruent is met elkaar.
  • De weg van "op eigen kracht" naar "in eigen kracht".

Lees hier haar InBeeld-verhaal over vrijheid om het goede te doen en door te geven 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Heleen de Mooij-Lubbers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN