« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Politieonderhandelaar

Tools en strategieën van onderhandelen toepassen

Heidi Nieboer is voormalig politieonderhandelaar en -leider en maakt vanuit haar ervaring op krachtige wijze de vertaalslag naar het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Ook jij kan veel leren van een politieonderhandelaar. Iedere onderhandeling is namelijk spannend, omdat er sprake is van tegenstrijdige belangen. Ook al onderhandel je niet over leven of dood; hoe spannend is het of je wel of niet die deal sluit die voor jou super belangrijk is. De tools en strategieën die een politieonderhandelaar inzet, zijn ook voor jou toepasbaar.

Heidi maakte naam als de allereerste fulltime politieonderhandelaar in Nederland. Als Expert Onderhandelingsstrategieën bij de Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid was onderhandelen met terroristen haar specialisme. Ze kwam onder meer in actie bij ontvoeringen in het buitenland. In de jaren ervoor werd Nieboer op oproepbasis al ingezet bij gijzelingen, ontvoeringen, gebarricadeerde verdachten en pogingen tot zelfdoding in Nederland. Dat combineerde ze met diverse leidinggevende functies bij de politie.
Ook is Nieboer binnen de politie actief geweest als opleider, trainer en gedragswetenschapper. In die rol trainde ze zelfs de geheime eenheden.

Haar autoriteit op het gebied van politieonderhandelingen onderstreepte ze door in 2011 als eerste Europeaan af te studeren aan de Charles Sturt University in Australië als Master of Arts in Police Negotiation. In Europa is zij de enige met deze titel.
Heidi Nieboer houdt ervan om op de toppen van haar kunnen te presteren en daagt zichzelf elke dag uit. Ze staat in het leven met een flinke dosis nieuwsgierigheid en is altijd geïnteresseerd in het verhaal van de ander. Die eigenschap droeg eraan bij dat ze succesvol was als onderhandelaar.

Ze kan een lezing verzorgen over:

  • Onderhandelen
  • Leiderschap
  • De dialoog onder spanning
  • Judgement and decisionmaking
  • Politie-/crisisonderhandelingen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Heidi Nieboer boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN