« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Veerkracht en herstel

Kindermishandeling bespreekbaar maken

Hameeda Lakho is expert en inhoudsdeskundige huiselijk geweld en kindermishandeling, herstelcoach en auteur. Zij heeft haar traumatische ervaringen en kwetsbaarheid omgezet in innerlijke kracht en moed voor de wereldwijde slachtoffers van geweld en fungeert als inspirator en rolmodel. Vanuit sociaal ondernemerschap runt ze haar training en coachingsbureau en is ze initiatiefneemster van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) die zich tot doel heeft gesteld de gevolgen van kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Van haar boeken Verborgen tralies (2000), Gebroken cirkel (2002) en Geheim geweld (2005) zijn ruim 200.000 exemplaren verkocht. Vertalingen verschenen in Duitsland, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zweden, Finland en Estland. De mate van getoonde verantwoordelijkheid en bekwaamheid op het gebied van mensenrechten, kindermishandeling en lotgenotencontact overstijgt het persoonlijke aspect, heeft een maatschappelijke relevantie en is van grote betekenis voor de samenleving. Voor haar werk werd  Hameeda Lakho benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

Hameeda is lid van Spiegelgroep Ervaringsdeskundigheid, landelijk programma Geweld hoort nergens thuis van Ministerie VWS en V&J en VNG en ISPCAN, International Society Prevention Childabuse and Neglect. ISPCAN is dé internationale vereniging van professionals gericht op aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling over de hele wereld.

Erkenning en herkenning
Door het tonen van haar kwetsbaarheid in haar autobiografische boeken heeft ze onbewust deuren geopend. Er volgden vele openhartige, ontroerende en hartverwarmende reacties, als blijk van erkenning en herkenning. Duizenden lezers vonden daardoor ook zelf de veerkracht en handvaten voor herstel. Dit gegeven is onbetaalbaar. 

Met Getekend - sporen van kindermishandeling i.s.m. kunstenaar Herman van Hoogdalen en programmamaker Gijs Wanders genereert Hameeda aandacht voor het thema. Ze laten zien en voelen wat huiselijk geweld en kindermishandeling met de persoon doet. Rond de Week tegen Kindermishandeling (november 2020) delen vijf slachtoffers (onder wie Hameeda) en plegers hun getuigenis in een vijfdelige documentaireserie en is een boek verschenen.

Hameeda is een veelgevraagd spreker. Ze verzorgt lezingen voor de overheid en het bedrijfsleven, maar ook voor bibliotheken, leeskringen, vrouwencentra en scholen. Haar lezingen zijn inspirerend en worden als zeer indrukwekkend ervaren. De thema’s in haar boeken spreekt een groot publiek aan. Ze is een ervaren en inspirerende spreekster die met haar ruime levenservaring en enthousiasme dit kan overbrengen op uw team.

Hameeda kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Eigen werk
  • Veerkracht en herstel
  • Kindermishandeling en huiselijk geweld
  • Integratie en multiculturele samenleving
  • Vrouwenrechten 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Hameeda Lakho boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN