« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

PostTraumatische Groei

Cadeautje verpakt in prikkeldraad

Ongeveer 90% van alle mensen maakt een ingrijpende gebeurtenis mee in hun leven. En die ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, ellende door corona, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren. 

Cadeautje verpakt in prikkeldraad. Je vindt dit misschien een gekke ‘titel’. En toch kan het echt. Je kunt groeien door een moeilijke periode, trauma of andere ellende in je leven en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

Greet deed er wetenschappelijk onderzoek naar (inclusief publicatie) en schreef samen met haar collega Anja Jongkind het bestseller boek PostTraumatische Groei, Sterker door ellende. Het boek stond meer dan 2 weken op #1 bij managementboek.nl.

In de lezingen en/of workshops van Greet maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. Die lezingen en workshops zijn geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ingrijpende gebeurtenissen of daarin gewoon geïnteresseerd is.

Greet wordt in dit artikel bij Eva Jinek en het artikel in Vriendin geïnterviewd over het proces van rouwverwerking. Luister hier naar de inspirerende podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’.
Lees hier haar InBeeld-verhaal over aandacht voor groei als positief en hoopvol gedachtegoed bij ellende.

Greet kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • De positieve gevolgen van allerlei soorten ellende, o.a. burn-out
  • De eerlijke, bijzondere en zeer inspirerende verhalen die in haar podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ naar voren komen
  • Handvatten en inspiratie voor het realiseren van PTG bij bijvoorbeeld ellende als gevolg van Corona, burn-out, scheiding, depressie, ziektes, faillissement, etc.
  • PostTraumatische Groei (PTG), de positieve ‘tegenhanger’ van PTSS
  • Haar wetenschappelijke publicatie nav het onderzoek dat ze deed naar PostTraumatische Groei bij mensen die een burn-out hebben gehad
  • Hoe PTG kan bijdragen aan een bedrijfs-/organisatie resultaat en de rol van Psychologisch Kapitaal (Psycap) daarbij
  • Een model en fases voor het realiseren van PTG

Portretfoto: Carola Doornbos Fotografie

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Greet Vonk boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN