« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Digitale transformatie

Leiderschapstransformatiecyclus

Gerrien Anbeek is een gedreven adviseur, commissaris en auteur, en specialist op het gebied van leiderschap in digitale transformaties. Zij is managing director van het gerenommeerde GA ERVOOR! Business & Board Services, dat vestigingen heeft in Amsterdam en Utrecht. Zij begeleidt leiderschapstrajecten en digitale transformatie van HR bij haar klanten.

Haar carrière begon als trainee bij Rabobank en KPMG. Voor de laatste werkte zij als expat en Global Director Program & Change Management bijna vier jaar in Washington DC, New York en London. Bij KPMG specialiseerde ze zich in grootschalige verandertrajecten van corporate organisaties en financiële dienstverleners.

Gerrien: ’Mijn passie betreft de leiderschapsparadox in digitale transformatie. Deze zit bij het opschalen van agility in het introduceren van snelle flexibiliteit en stabiliteit tegelijkertijd. Leiderschap is het instrument om deze transformatie te begeleiden en te versnellen.’

Ze is voorzitter van het Vrouwennetwerk Amsterdam VNO-NCW en tot voor kort lid en voorzitter van de selectiecommissie van de NCD Ledenraad (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren). Daarvoor was ze lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de remuneratie- en selectiecommissie van resp. Stichting GAZO en de Leprastichting. Gerrien is voormalig Associate Director bij EY en en Global Director bij KPMG Consulting.

Naast haar carrière heeft ze een aantal klassieke muziekfestivals opgezet en geleid. In 2017 organiseerde ze als voorzitter van de Innovatiecommissie van de Koninklijke IGC een Innovatiereis naar Silicon Valley en LA. Ze werd opgenomen in de What is Your Legacy | Vrouwen met Kracht collectie van Topvrouwen.nl.

Gerrien Anbeek publiceerde artikelen in het Nederlands en Engels over leiderschap en digitale transformatie. Onlangs verscheen haar boek: Een Tesla inparkeren kan iedereen – Leiderschap in Digitale TransformatieDit gaat over hoe je op een digitale manier toekomstbestendig bent en hoe jij je hierin gedraagt als leider. Ze beschrijft haar visie aan de hand van de leiderschapstransformatiecyclus en het zandlopermodel zodat je met meer plezier en zingeving leidiggeeft en je rol tijdens een digitale transformatie eigentijds en effectief in kunt vullen. Je krijgt kennis en inzicht in digitale transformatie en het boek plaatst context in de toekomst van werk en persoonlijk leiderschap. Bekijk ook het filmpje waarin ze vertelt over haar boek: 

Lees ook het interview in PW. Magazine, waar Ethische Aspecten van HR ook aan de orde komen, en het Opinie-artikel over beloning en equal pay in het FD.

Ze is gecertificeerd commissaris, coach en legal mediator en afgestudeerd in Human Resource Management en Algemene Sociale Wetenschappen, Vraagstukken van Management & Beleid, aan de Universiteit Utrecht.

Gerrien Anbeek presenteert als spreker en dagvoorzitter/gespreksleider respectvol kritisch en liefdevol opbouwend in het Nederlands en Engels over:

  • Digitale Transformatie en High Performance Organisaties
  • Leiderschap
  • Corporate governance
  • Professionele organisatiecultuur en organisatieontwikkeling 
  • Future of Work
  • Diversiteit & Inclusiviteit
  • Aanpak Eenzaamheid: Inclusiviteit en vitaliteit

In onderstaande video geeft Gerrien meer uitleg over de werkwijze van haar bedrijf.

Foto: Anette Brolenius
Foto: Gerrien spreekt op het Slotcongres Week tegen Eenzaamheid 2019

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Gerrien Anbeek boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN