« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Gynaecoloog en patiëntveiligheid

Kwaliteit van Zorg

Gerda Zeeman is opgeleid als medisch specialist in de Verenigde Staten. Sinds 2004 is ze in Nederland werkzaam als gynaecoloog-perinatoloog. In 2005 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek richt zich hoofdzakelijk op hypertensieve aandoeningen van de zwangerschap. Ze heeft internationale bestuursfuncties en begeleidt verschillende onderzoekers. Als trainer begeleidt ze (multidisciplinaire) simulatietrainingen betreffende acute verloskundige calamiteiten.

Door het werken in een andere cultuur en door haar ervaring in verschillende ziekenhuizen is ze zich steeds meer gaan interesseren in organisatievraagstukken met betrekking tot kwaliteit en patiëntveiligheid. In het bijzonder thema’s als organisatiecultuur, groepsprocessen, (persoonlijk) leiderschap en individueel gedrag en houding van zorgverleners. In haar ogen is het belangrijk dat mensen die met mensen werken, zoals artsen, een diepgaand inzicht hebben in wie zij zelf zijn. Dat komt het werkplezier en dus de patiënt te goede. Zij wil zich graag inzetten als instrument in de ontmoeting met collega’s die vragen hebben over persoonlijke en/of professionele aard .

Ze wordt omschreven als authentiek, eigenzinnig en verfrissend. Dat geeft weer hoe ze graag zoekt naar vernieuwing, verandering en groei. Gerda heeft affiniteit met mensen en hun veranderingsprocessen. Ze is een mensenmens die goed kan luisteren en zich verplaatsen in de ander. In haar communicatie is ze intuïtief en direct en zal snel tot de kern weten te komen.

Gerda Zeeman treedt ook op als dagvoorzitter en spreekt o.a. over:

  • Vakinhoudelijke onderwerpen betreffende zwangerschap en bevallen
  • Kwaliteit van zorg
  • Patiëntveiligheid (openheid, organisatiecultuur, de rol van de arts)
  • Medische fouten/incidenten/complicaties
  • Begeleiding van artsen na betrokkenheid medisch incident
  • Het leven van een vrouwelijk medisch specialist 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Gerda Zeeman boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN