« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Gastvrijheid

De 10 G’s van Geesje rondom gastvrijheid

De Friese econome Geesje Duursma is al meer dan twintig jaar actief als ondernemer. Ze runt het goed renderend horecabedrijf Restaurant Partycentrum De Pleats te Burgum. Gastvrijheid is het kernbegrip in Geesje Duursma haar leven. Daarnaast is ze als expert verbonden aan de hogere hotelschool in Leeuwarden en als onderzoekster bezig met een wetenschappelijk artikel over ‘het creeëren van gastvrij bewustzijn’ (Sense of Hospitality). Ze bedacht de naam ’gastvrijheidseconoom’.

Daarnaast is Geesje adviseur voor bedrijven die te maken hebben met gasten in de breedste zin van het woord. Gastvrijheid/Hostmanship is volgens haar de bindende en onderscheidende factor van de toekomst. Hostmanship is de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Luister naar het interview tijdens Gastvrij Rotterdam 2023 waarin ze vertelt wat een gastvrijheidseconoom is.

In 1999 werd ze gekozen tot jong mkb’er van Nederland en in 2000 heeft ze in Orlando tijdens de World Young Business Achievers de award gewonnen voor het concept van De Pleats in Burgum (social awareness and responsibility). Ze is expert op het gebied van marketing en het schrijven van ondernemingsplannen.

In 2010 ontving zij de Ondernemers Prijs in Noordoost Friesland. Daarnaast is ze actief binnen een succesvol collectief van ondernemers dat zich bezighoudt met trouwen. En is ze de uitvinder van de BOBtail, een alcoholvrije cocktail op basis van fairtrade en biologische ingrediënten.

Geesje: ´Verder kijken dan je neus lang is en buiten de bekende kaders denken is gezond voor een ondernemer´.

In april 2017 ontving zij een koninklijke onderscheiding voor haar vele vrijwilligerswerk, met name voor haar inzet voor acceptatie van autisme en ze maakt zich sterk voor de Autisme Campus in Friesland, een speciale plek waar leerlingen met autisme kunnen leren, werken en wonen. Februari 2018 was zij de winnaar van de regionale Vrouw in de Media Award 2017. (foto met initiatiefnemer Janneke van Heugten)

Lees ook haar InBeeld-verhaal over het gevoel van gastvrijheid.

Geesje Duursma verzorgt lezingen over onder andere:
 • Oprechte gastvrijheid – Hostmanship
 • Ondernemerschap
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 • (Regio) marketing
 • Vrouwen in besturen
 • 10 G’s van Geesje

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Geesje Duursma boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN