« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Mobiele journalistiek

Je verhaal vertellen met je smartphone

Geertje Algera studeerde journalistiek en culturele antropologie. Zij werkte jarenlang bij KRO-NCRV als verslaggever en regisseur bij onder meer De Wandeling en De Reünie.

Persoonlijke verhalen vertellen had altijd haar focus. In 2014 ontdekte ze dat ze met haar iPhone reportages voor televisie kon maken en dat veranderde haar leven. Ze specialiseerde zich hierin en kwam erachter dat ze met de smartphone zeer laagdrempelig kon werken en mensen voor de camera kreeg die zich normaliter niet makkelijk laten interviewen. Ook mocht ze filmen op locaties waar cameraploegen niet welkom waren.

In 2016 startte ze haar eigen bedrijf. Haar missie is om zoveel mogelijk mensen en organisaties te leren om hun verhaal met hun smartphone te vertellen. Geertje geeft workshops “Professioneel video’s maken met smartphone” en is in te huren als iPhone-verslaggever. Daarnaast geeft ze workshops “viral video” en “snapchat”. Ook is ze docent MoJo (mobiele journalistiek) aan de School voor Journalistiek in Utrecht en een veelgevraagd spreker op gebied van mobiele journalistiek en storytelling.

Geertje woonde langere tijd in de Verenigde Staten en spreekt vloeiend Engels. Op gebied van sociale media is ze een early adopter. Ze is enthousiast, innovatief, en kan met iedereen communiceren - van directie tot mensen in krachtwijken. Ze is niet bang om haar mening te geven, houdt het tempo hoog en gelooft dat diversiteit organisaties succesvol maakt.

In april 2018 was zij een van de sprekers tijdens het Internationaal Journalistiek Festival in Perugia, Italië. Haar boodschap daar: “Mobiele journalistiek kan ervoor zorgen dat journalisten meer en betere video’s kunnen maken. Daarnaast kan het ook kwetsbare groepen in de maatschappij de kans geven zichzelf te emanciperen.”  In Perugia sprak zij over doven en slechthorenden die zelf video’s leren maken met hun iPhone of Android. Daarnaast liet ze zien hoe de smartphone geschikt is om nieuwe Nederlanders, kinderen & jongeren, en mediaschuwe mensen voor de camera te krijgen.

In maart 2022 verscheen Professionele video’s maken met je smartphone. Hoe begin je met filmen, waar moet je op letten, hoe maak je video’s inhoudelijk interessant en suggesties voor accessoires die het filmen makkelijker maken, monteren met apps en veel meer. Uitgave Nubiz.

Geertje is te boeken voor lezingen, workshops en masterclasses op gebied van:

  • Verhalen vertellen met smartphone
  • Video’s maken met smartphone
  • Handige apps voor foto/video & sociale media
  • Vloggen
  • Snapchat
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Geertje Algera boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN