• Het verhaal van Frédérique Six tijdens onze aandeelhoudersconferentie over vertrouwen en samenwerking kwam goed aan. We hebben ook positieve reacties gehad van de deelnemers op haar inleiding.
    John Machiels - Directiesecretaris SRO

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vertrouwen

Hoe vertrouwen en controle elkaar kunnen versterken

Frédérique Six is vertrouwensexpert. Zij is een wetenschapper die de vertaling naar de praktijk goed kan maken. Ze geeft regelmatig lezingen, interactieve master classes en workshops voor professionals en leidinggevenden in de (semi)publieke sector. Onderwerpen zijn vertrouwen bouwen en behouden, (be)sturen vanuit vertrouwen; hoe vertrouwen en controle elkaar kunnen versterken; toezicht vanuit vertrouwen (intern en extern).

Frédérique is universitair hoofddocent Bestuur en Organisatie bij de afdeling Bestuurswetenschap en Politicologie aan de Vrije Universiteit. Daarnaast heeft ze een eigen onderneming - Vertrouwen is hard werken- waarin ze de activiteiten voor de praktijk heeft ondergebracht.

In 1996 heeft ze tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje een ernstig ongeval gehad waardoor ze pas weer in 1998 langzaam kon re-integreren in het werk. Als re-integratie is zij gepromoveerd op Trust and trouble (2004), vandaar haar expertise in vertrouwen.

Frédérique begeleidt deelnemers in haar workshops en master classes in hun bewustwordingsproces hoe zij omgaan met vertrouwen bouwen en het omgaan met de onvermijdelijke verstoringen van vertrouwen. Welke impliciete, diepliggende overtuigingen maken wantrouwen waarschijnlijker en vertrouwen moeilijker?

Naast vertrouwensexpert heeft Frédérique Six een groot aantal jaar kennis en kunde over het milieu opgedaan door haar studie Milieuhygiëne en haar werkzaamheden bij KPMG Milieu  als senior adviseur/manager.

Frédérique Six kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Vertrouwen
  • Besturen vanuit vertrouwen in de publieke dienstverlening
  • Relatie vertrouwen en beheersing/controle
  • Vertrouwen en toezicht
  • Vertrouwen bouwen en behouden in organisaties
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Frédérique Six boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN