« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Burn-out

Burn-out en gezond werken

Florien Vaessen is communicatiedeskundige en auteur van het boek Op de bank. Hoe ik ziek werd van mijn werk. Net als een miljoen andere Nederlanders (2016, uitgeverij Balans). In dit boek beschrijft Vaessen hoe ze enkele jaren geleden plotseling ziek thuis kwam te zitten. De ene dag was ze nog gewoon aan het werk als manager communicatie op het hoofdkantoor van ABN AMRO, de volgende ochtend stond ze klappertandend onder de douche. Op, uitgeput, helemaal leeg.

Vanaf dat moment beziet ze alles wat ze altijd vanzelfsprekend vond met andere ogen. Als zoveel mensen ziek worden van hun werk, is dat dan nog wel een individueel probleem? Zijn de plekken waar we werken niet gewoon een maatje te groot geworden? En hoe kun je je als individu op een gezonde manier tot je werk verhouden in zo’n steeds complexere omgeving?

Vaessen schetst de jungle van de apenrots, met onderkoelde humor en veel gevoel voor understatement. En snijdt tegelijk een maatschappelijke vraag aan: hoe ziekmakend is het werken in de (te?) grote organisaties van nu?

Naast auteur en ervaringsdeskundige over burn-out en hoe je je als individu op een gezonde manier tot je werk kunt verhouden, is Florien Vaessen werkzaam als zelfstandig strategisch adviseur op het gebied van marketing en communicatie. Haar opdrachtgevers zijn onder andere de NPO, het Centraal Museum Utrecht en de Stichting Utrechts Museumkwartier. Daarvoor werkte ze vele jaren als senior manager in diverse functies op het hoofdkantoor van ABN AMRO.

Florien spreekt helder en met gevoel, als ervaringsdeskundige en als professional. Ze weet contact te leggen met haar publiek en hen te raken, en zorgt tegelijkertijd voor voldoende lichtheid en humor in haar verhaal.

Boekomslag Florien Vaessen SmallFlorien spreekt over:

  • Ziek worden van je werk / burn-out (n.a.v. haar boek Op de bank)
  • Gezonde verhouding tot je werk/de corporate apenrots
  • Communicatie die mensen echt raakt
  • Het schrijven van een goed strategisch plan met draagvlak
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Florien Vaessen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN