« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Presentator/dichter/columnist

Van alles en meer rondom taal en mensen

Floortje Schoevaart (1976) is schrijver voor o.a. Sesamstraat, dagvoorzitter, sneldichter en columnist. Van alles dus (en soms nog meer). Taal en mensen hebben er altijd wel mee te maken.

Hoe dat zo gekomen is? Ook door van alles. ??Ze werd geboren in Amsterdam. Via de 16e Montessorischool en het Montessori Lyceum Amsterdam (VWO, 1994) kwam ze terecht in de grotemensenwereld. Daar hield ze zich bezig met: werk in Frankrijk en Noorwegen (respectievelijk als kok, geitenmeid, begeleidster van ruiterkampen voor ’lastige jeugd’ uit Straatsburg en als stalknecht), Diergeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent, PABO Montessori aan de Hogeschool van Amsterdam, Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, deeltijd lerarenopleiding Nederlands aan de Hogeschool van Amsterdam, start van eigen tekstbedrijf ’Van Horen Zeggen’ (folders, redactiewerk NT2-methode), het met vier vrienden oprichten en organiseren van Goedkoop Cabaret (een try-outpodium in Amsterdam), schrijven en spelen van eigen cabaretmateriaal, opzetten van trainingen voor begeleiders van jeugdvakanties, bedrijfstheater voor o.a. De Arboriginals. Zo dus.

In 2014 won ze de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied met haar lied ’Op de markt’ (muziek van Henny Vrienten).?? In 2015 werkte ze wekelijks voor de IMC Weekendschool Groningen (aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren uit sociaaleconomische achterstandswijken) en verscheen haar kinderboek ‘Wat je soms ziet’.

Waarom Floortje Schoevaart boeken? Als sneldichter vat ze congressen subtiel prikkelend, droogkomisch samen zodat het publiek met een vette glimlach weer naar fiets, trein en auto vertrekt. En als presentator zorgt ze voor een vrolijke, ontspannen sfeer waarin mensen meer doen dan alleen ‘congresje spelen’.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Floortje Schoevaart boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96