• ‘De samenwerking met Fleur Ravensbergen was heel fijn! Ze stond open voor onze wensen en feedback. Haar lezing tijdens de Internationale Dag van de Vrede zelf was goed en paste helemaal binnen het onderwerp van Hague Talks. Ook was het contact met ZijSpreekt prettig en persoonlijk.’
    Carry van Wersch - Stichting The Hague UNited for Peace & Justice

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vredesbemiddeling

Vredesonderhandelaar in gewapende conflicten

Fleur Ravensbergen is onderdirecteur en medeoprichtster van de Dialogue Advisory Group, die bemiddelt in gewapend conflict. Ze voert gesprekken met leden van gewapende groepen met als doel om het geweld te stoppen.

Daarnaast geeft ze les aan de Universiteit van Amsterdam en is ze coördinatrice van de International Verification Commission die het staakt het vuren vande Baskische separatisten groep ETA volgt. In april 2017 was ze te gast bij Nieuwsuur om te spreken over de ontwapening van ETA en haar rol bij de onderhandelingen daarover.

In de Democratische Republiek Congo onderhandelde ze met een rebellengroep in een afgelegen gebied in de jungle, en in Irak werkte ze aan de status van een bestreden olierijk gebied. Ze was in 2010 lid van een klein team dat een groep in Noord Ierland ontwapende en werkt hier nog steeds met leden van gewapende groepen die in de gevangenis zitten.

Fleur is een bevlogen spreekster met een no-nonsense aanpak. Ze deelt graag met haar publiek hoe ze als mens en als professional haar werk doet in een context die gekarakteriseerd wordt door geweld.

Fleur Ravenbergen Nieuwsuur17Lees hier een uitgebreid interview met Fleur in de Volkskrant (2017) door Kaya Bouma. En bekijk haar optreden in Nieuwsuur (april 2017-foto).

Fleur Ravensbergen kan een lezing verzorgen over:

  • Conflict bemiddeling in de internationale context
  • Ontwapening
  • Praten met gewapende groepen, onafhankelijkheidsstrijders, rebellen en terroristen
  • Vrede en rechtvaardigheid
  • Politiek en mensenrechten in conflict
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Fleur Ravensbergen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN