« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter | Auteur | Rouw

Verhalen over rouw, eenzaamheid en liefde

Femke van der Laan is als dagvoorzitter/gespreksleider scherp, nieuwsgierig en alert en tegelijkertijd licht en vol humor. Ze maakt zich razendsnel dingen eigen en kan on the spot complexe materie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk maken.

Ze werkte als communicatieadviseur en als journalist, programmamaker en eindredacteur bij onder andere de NTR.  Na het overlijden van haar echtgenoot Eberhard van der Laan in 2017 schreef ze een jaar lang wekelijks een column voor Het Parool over rouw. Die zijn in 2019 gebundeld in haar boek Stad vol ballonnen. Ze schreef ook voor diverse andere media, zoals LINDA, Opzij en de Volkskrant.

Ze gaf een college over verdriet bij DWDD Summerschool en was spreker bij onder andere TEDx en Preek van de Leek. Ook maakte zij als gespreksleider/interviewer samen met schrijver Joris van Casteren een podcast voor de Bezige Bij.

In 2022 verscheen haar boek Aan de randen van de dag, het verhaal van een liefde, een autobiografie over het leven dat ze zeventien jaar deelde met haar echtgenoot.

Ze is lid van de Raad van Toezicht van het internationale filmfestival IDFA en voorzitter van het bestuur van de stichting Eenzame Uitvaart, die als doel heeft een waardig en respectvol afscheid te bieden aan overledenen, die het ontbreekt aan familie, vrienden of een sociaal netwerk.

Femke van der Laan treedt op als dagvoorzitter/ gespreksleider en ze kan een lezing verzorgen over:

  • Schrijven, verhalen, auteurschap, storytelling
  • Rouw, verdriet, eenzaamheid
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Femke van der Laan boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN