• 'Werken met Femke is een feestje. Vanaf het eerste contact weet je : dit komt goed. In het voortraject creatief, meedenkend en adviserend. En op het podium een vakvrouw die de vaart er in houdt, met humor en flair en met een goed gevoel voor timing de gasten interviewt. Femke bezit de gave om de zaal binnen 5 minuten 'in de juiste stand te zetten'. En dat komt zeker niet in de laatste plaats door de muzikale input van pianist Eric. Het is vooral het geoliede samenspel met Femke en zijn talent om muzikaal te kunnen improviseren waar het kan en past, dat bijdraagt aan een fris, vlot en verrassend programma'.
    Jant van Dijk - Congresbureau Friesland tgv van opening Dairy Campus

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ludiek dagvoorzitterschap

Beweegt, ontwapent en krijgt iedereen mee

Femke Wolthuis is een energieke en veelzijdige dagvoorzitter of presentator van elke bijeenkomst of event. Op haar eigen, unieke en ontwapenende wijze bewaakt Femke de inhoud en vorm waardoor het thema optimaal over het voetlicht komt.

In het Engels, Duits of Nederlands; Femke houdt de lijn in de gaten en dwingt op charmante wijze ieders aandacht af. Femke heeft ruime ervaring als presentator bij de NOS en RTLen was het gezicht van RTV-Noord. Haar kracht is het verbinden van mensen door een open en constructieve sfeer te scheppen. Maar zonder de serieuze kant van de zaak uit het oog te verliezen, doet ze dit wel graag nét even een tikje anders ... Uitdagend. Theatraal. Muzikaal.

Femke ging na haar VWO naar de Maastrichtse Toneelacademie. Vervolgens studeerde ze Film- TV- en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Dublin. Terug in Nederland treedt ze op met het Muzevalcabaret van Hennie Oliemuller en leert ze tegelijkertijd het televisievak bij Avro’s Minjon. Van daaruit werkt Femke als regisseur-verslaggever voor diverse radio- en TV-programma’s (zoals de RTL-hits 5-uur show en Koffietijd!) en presenteert ze van 2003 tot 2011 het RTL Ontbijtnieuws.

Theater blijft altijd haar grote passie. In 1992 speelt ze bij Theater Terra en sinds 1997 vormt ze met Eric Bergsma Typisch! Cabaret op Maat. In 2011 speelt ze de rol van oma in de familiemusical "De bende van De Korenwolf - Het geheim van de zoenende gasten" welke ze met haar stichting FeE/Creaties (met Eric Bergsma) produceert en samen met Jacques Vriens schrijft.

Met het orkest Romanesca treedt ze regelmatig op in binnen- en buitenland en zingt ze opzwepende muziek in zeven talen. Ook haar dagvoorzitterschappen hebben altijd een onverwacht theatraal Femke Wolthuis DairyCampus 2en muzikaal element.

Femke Wolthuis beweegt, ontwapent en krijgt iedereen mee, terwijl ze ondertussen de inhoud, gevoelslijn en boodschap scherp in de gaten houdt. Voor een impressie bekijk haar film. (foto: presentatie opening Dairy Campus).

Bekijk ook haar optreden als dagvoorzitter bij het Miljoenenontbijt in Den Haag:

 

 

 

 

Femke heeft zich gespecialiseerd in online bijeenkomsten modereren. Bekijk onderstaande video over hoe zij deze bijeenkomsten kan vormgeven:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Femke Wolthuis boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN