• Een must-read voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. Evelien weet de lezer op treffende wijze mee te nemen op de reis die ze zelf liever niet had gemaakt. Ze vertelt over alle keuzes die je als kankerpatiënt dient te maken, alle fysieke ongemakken, het immense verdriet en de angst voor afscheid, alles komt aan bod. Met hier en daar een flinke dosis humor. Een uitermate goed en meeslepend boek!
    F van Hoeve-Watts-Jones - Senior fysiotherapeut bij SMC Fysiomed

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Je kunt meer dan je denkt

Als je me op mijn 39e had gezegd dat ik in mijn 51e jaar voor de tweede keer borstkanker zou krijgen, en ik mijn borsten, haar en ego kwijt zou raken, dan had ik gezegd ’geef mij maar een euthanasiepil en een paar flessen wijn want dat kan ik niet aan.’ Tot mijn verbazing werkte ik me heel goed door die kankers en ik ontdekte hoe dat kwam. Dat het daarna een puinhoop werd was een onaangename verrassing.

Ik neem je mee vanaf het moment dat ik voor het eerst de gevreesde woorden ’ik heb slecht nieuws u heeft kanker’ hoorde, via het moment dat ik mijn blauwe uniform in de Goodbye Kliko op Schiphol kieperde naar wat kanker me uiteindelijk bracht. Ik deel en laat zien wat ik onderweg leerde en waar ik nu sta. Het is een heerlijk positief en inspirerend verhaal dat je misschien aan het denken zal zetten of een kriebeltje geeft...

Evelien van der Werff vloog 34 jaar als stewardess bij de KLM en startte, 20 jaar geleden, daarnaast haar eerste van vele online webshops. Ze ontwierp ook een collectie voor de Toppers, Fa badproducten en de KLM.

Ze ontdekte een passie voor schrijven doordat de psycholoog adviseerde om een dagboek bij te houden in de kankertijd. En was, zoals altijd, niet meer te stoppen. Ze schreef ’Routeplanner door de jungle van kanker,’ ’Dit boek brengt geluk’ en drie ’Plan de Kanpagnes’ die het Alexander Monroe Ziekenhuis gebruikt voor haar patiënten.

Ook is ze host van twee podcasts: ’Over Koetjes & Kanker’ en ’In de koffer met Eef.’ Direct nadat ze stopte met vliegen stapte ze op de fiets om in 6 weken tijd 2000 km te fietsen voor een goed doel, de IPSO Centra. Ze werd 72 keer geïnterviewd en headbangde bij een Ipso Centrum in Alkmaar met burgemeester Roemer.

Daarna startte ze de Van K naar Beter Gids voor vrouwen die klaar zijn met de kanker maar nog niet weten hoe ze verder moeten met het leven. Het is haar nieuwe missie om behulpzame adresjes, praktische tips en inspiratie te verzamelen.

Evelien is een borrelende inspiratiebron. Een duizendpoot en avonturier die in alle vrijheid mensen wil helpen. Ze is eigenzinnig, ondernemend en grappig. Ze geeft kleur aan het leven. Dat maakt haar zielsgelukkig.

Evelien kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Je kunt meer dan je denkt
  • Van tegenslag naar kans
  • Maak een h.i.t van je shit
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Evelien van der Werff boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN