« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Positieve gezondheid, auteurschap

Evelien van Dort is overtuigd van het maatschappelijk belang van kinderliteratuur: lezen is de basis voor de ontwikkeling waar ieder kind recht op heeft.

Ze heeft tachtig kinder- en jeugdboeken, vertaald in negen talen, op haar naam staan. Positieve waarden zoals vertrouwen en vriendschap alsook diversiteit staan centraal in haar verhalen.

Evelien zet zich in voor leesbevordering in binnen en buitenland. Vanwege onder meer haar literaire inzet ontving ze in 2016 een Koninklijke Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Haar visie op kind en maatschappij is mede gebaseerd op haar ervaring als praktijkhoudend kinderfysiotherapeut. Ze gaat voor positieve gezondheid.  Professionalisering en verbreding van de samenwerking rond het kind in de eerstelijnszorg zijn hiervoor haar uitganspunten. Haar ervaring en kennis heeft ze verwerkt in een populair-wetenschappelijk boek met als titel Bewegen. Engelse vertaling van deze titel Why don’t children sit still?

Evelien is mede initiator van een sociaal-maatschappelijk project: de Zorgtuin in Gorssel. In deze zorgtuin coördineert ze onder meer dagbesteding van dementerende ouderen in het groen en het programma ‘levend leren’ van bassischoolleerlingen. Evelien is getrouwd en ze heeft twee inmiddels volwassen kinderen.

Evelien heeft in haar kinderjaren veel gereisd in verband met het werk van haar ouders. Deze rijke ervaring is voor haar een belangrijke basis van het leven. Ze studeerde fysiotherapie in Leiden en specialiseerde zich in de kinderbehandeling. Naast de reguliere aanpak volgde ze opleidingen in de integrale visie: positieve gezondheid. Ze werkt als praktijkhoudend fysiotherapeut kind en jeugd in diverse eerstelijns samenwerkingsverbanden. Ze zet zich in voor de professionalisering van deze samenwerking rond het kind in de eerstelijnszorg. 

Evelien van Dort kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Positieve gezondheid
  • Het maatschappelijk belang van kinderliteratuur
  • Invloed en gevolgen mbda (mobiele digitale beeldscherm apparatuur) nu en in de toekomst
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Evelien van Dort boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN