« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Intuïtie & Dementie

Evelien Pullens is leraar intuïtieve ontwikkeling en reader met als specialisatie ’begeleiding in communicatie en levensvragen met name als woorden niet (meer) toereikend zijn?’ Zij schreef twaalf jeugdboeken en een boek voor volwassenen: ‘De vierde dementie’ over intuïtie en dementie. Daarnaast werkt Evelien op scholen waar ze als kunstvakdocent spellessen en belevingen verzorgt en leerkrachten coacht op het gebied van drama in de klas en ontdekkend leren. Ruime werkervaring als theatermaker, poppenspeelster, schrijfster, interculturele ambassadrice, India, leraar en coach, healer en schrijfster komen bij elkaar in trainingen, lessen en lezingen. 

“Liefdevolle vriendelijkheid, preciezie, kernachtig, betrokken, licht en intens, toegankelijk, geen woord chinees en in alle diepgang toch eenvoudig. Een warme (vak)vrouw.”

Het ontwikkelen van je intuïtie kan ruimte en helderheid geven. Visualisaties en luisteren naar je sensitiviteit werpen licht op actuele vragen: Waar luister je naar in communicatie met de ander? Hoe vang je een onderliggende boodschap op? Hoe krijg je een vastgelopen situatie weer op stroom? Is het mogelijk eigendom te behouden over de informatie die op je af komt? 

In de zorg en het onderwijs kan dat heel veel brengen. Soms komen verzorgers of leraren nog maar weinig aan zichzelf toe. Kan dat ook anders? Zijn er vaste ideeën die je er van weerhouden naar jezelf te luisteren? Hoe zet je plezier en creativiteit in? 

De ‘vierde dementie’ vertelt over de inzichtigen die Evelien verwierf in de zorg voor haar moeder met Alzheimer. Hoe kan je goed afstemmen zodat de communicatie effectiever wordt en acties doeltreffender. Heb meer contact met mensen met dementie zonder dat het meer tijd kost. Krijg meer begrip voor de sensitiviteit van bewoners of naasten . Wat nemen zij waar? Hoe bewaak je je grenzen en kan je beter bij jezelf blijven?

Verwerf inzicht, bewustzijn en vertrouwen in eigen handelen. Wie ben je, wat past bij jou.  Intuïtie kan je helpen je weg te vinden in dit proces en je laten ervaren dat er in een leven met dementie -vaak de laatste levensfase- nog steeds nieuwe kansen liggen zowel voor jou als voor degenen met dementie. Maak de stap om op een ander niveau ( de vierde dimensie) blijvend contact te leggen met iemand met dementie. 

De visie van Evelien geeft mij troost en veel meer ruimte. Nu kan ik zien dat de relatie met mijn vader niet afgebroken wordt, maar in diepste wezen blijft bestaan. Door dit inzicht snap ik beter hoe we hem kunnen helpen met zijn angst. Het was niet alleen fijn om over de dementie iets te horen. Je bracht ook zoveel levenswijsheid. Daar heb je eigenlijk altijd iets aan".

Evelien kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Dementie
  • Intuïtie
  • Creatief denken in onderwijs/zorg
  • HSP Hoog sensitiviteit
  • Kattaikkuttu cultuur Zuid India
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Evelien Pullens boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN