• Naar aanleiding van de Mantelzorg dag verzorgde Eve van Dijk in opdracht van de bibliotheek en Welschap Heemskerk een prima presentatie over “Hoe blijf je overeind als mantelzorger”. Eve gaf veel nuttige tips aan de aanwezigen en er was ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, waar door de deelnemers dankbaar gebruik van werd gemaakt.
    Ellen Kesting - De Bibliotheek IJmond Noord

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Mantelzorgbemiddeling

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Eve van Dijk is een bemiddelaar in hart en nieren. Zij doet dit haar hele leven al. Eerst in privé en nu ook als professional. In oktober 2015 startte ze haar bemiddelingsbureau voor kortdurende respijtzorg in Noord-Holland. Eve brengt de mantelzorger in contact met een betrouwbare en ervaren mantelzorgvervanger, zodat de mantelzorger met een gerust hart een paar uur van huis weg kan. Ze doet dit met veel enthousiasme en plezier en geniet van dit werk, want iedereen is er blij mee: de mantelzorger, die even weg kan. Degene die zorg behoeft, heeft aangenaam gezelschap. En de mantelzorgvervanger doet zinvol werk.

Het idee voor dit bedrijf is ontstaan uit een privé situatie. Eve weet nog dat haar schoonvader haar belde met de vraag : Zeg, als je nog boodschappen moet doen, neem je dan een halfje wit mee? En zo begon voor Eve en haar echtgenoot een periode van intensieve mantelzorg. Pas als je het meemaakt, weet je wat dat betekent voor je gezin en ook voor de combinatie zorg en werk.

Inmiddels adviseert Eve ook bedrijven en andere organisaties over de invoering van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Op dit gebied organiseert zij kennissessies voor directeuren en HR managers. Dat begint met bewustwording. Tegenwoordig heeft twintig procent van de werknemers thuis zorgtaken. Als je daar geen aandacht aan besteedt kan dit leiden tot een significante stijging van het ziekteverzuim en soms zelfs tot ontslag. En dat hoeft niet, want daar zijn oplossingen voor.

Door haar ruime ervaring als mantelzorger, mantelzorgbemiddelaar en adviseur op het gebied van werk en mantelzorg heeft Eve inmiddels heel veel kennis op gedaan. Zij kan hier op inspirerende wijze over vertellen en mogelijke oplossingen aandragen.

Eve van Dijk kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Hoe houd ik het vol als mantelzorger?
  • Hoe combineer ik mantelzorg en werk?
  • Hoe kan onze organisatie werknemers ondersteunen bij hun zorgtaken?
  • Hoe worden wij een mantelzorgvriendelijke organisatie?
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Eve van Dijk boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN