« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Duurzaamheid en technologie

Wijze technologie versus smart technologie

Zoek je een dagvoorzitter die inhoudelijk sterk is en analytisch en ook een event speels en licht kan laten zijn, dan heb je aan Eva Helmond de juiste dagvoorzitter of workshopbegeleider. En met haar doortastendheid, speelsheid en nieuwsgierigheid geeft ze een event zowel energie en stevigheid. Interactie is een van haar belangrijkste instrumenten en ze krijgt ieder publiek mee in complexe of politiekgevoelige onderwerpen. Eva is ook te boeken als Panellid/Spreker/jurylid.

Achtergrond: Voordat ze als radio-dj een dagelijks programma presenteerde over innovatie, organisaties en leiderschap, startte ze haar carrière in HR en ontwikkelde leiderschapsprogramma’s voor bedrijven die een stap richting duurzaamheid zetten. Ze richtte zich daarna in het toekomstonderzoek dat ze deed op de verre toekomst van 2050 en onderwerpen als duurzaamheid, inclusiviteit, maatschappelijk ondernemen, innovatie, technologie. Ze ontwikkelde een techniek-filosofisch concept waarmee studenten, ontwikkelaars, wetenschappers en beleidsmakers wijze technologie in de praktijk kunnen brengen. In april wordt dit toekomstonderzoek gepubliceerd door STT (Stichting Toekomstbeeld der Techniek).

Voor haar toekomstonderzoek interviewde ze oud-politici, experts, wetenschappers en kunstenaars, jongeren en scherpte zo het concept aan. Ook geeft ze er workshops over, bijvoorbeeld eind 2022 een workshop voor CEO’s en COO’s voor het Erasmus Business University leiderschapsprogramma The New CIO – CTO – CDO of op het European Robotic Forum over de invloed van SDG’s op avatartechnologie in 2050. Ze kan menig publiek actief betrekken. Ze neemt je mee in een andere manier van kijken. Hierdoor ervaren deelnemers inspiratie om met nieuwe ogen te kijken en handelen. Haar lezingen hebben altijd een link met Brede Welvaart of de SDG’s.

Ze doet o.a. momenteel onderzoek naar de invloed van schaarse grondstoffen en basisinkomen op (duurzame) industriepolitiek in Nederland. Dit doet ze voor Wouter van Dieren, medeoprichter van de Club van Rome (rapport Limits to Growth). Verder onderzoekt ze voor de toekomst van 2050 hoe een toekomst gebaseerd op vertrouwen eruitziet. Ze is een generalist en autodidact pur sang en dit maakt haar tot een interessant en uitdagende spreken die iedereen in de ruimte met zich mee zal nemen.

Eva Helmond is te boeken als dagvoorzitter en ze kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Duurzaamheid, natuur & mens en technologie
  • Wijze Innovatie versus smart technology
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Eva Helmond boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN