• Het event De Toekomst van de melkveehouderij in Nederland met Esther de Snoo als moderator was succesvol. De interactie met het publiek en sprekers deed ze goed. Haar flexibele houding en enthousiasme, in combinatie met kennis van het onderwerp maakte het een fijne samenwerking. Ze voelde gevoeligheden aan en begreep wat onze bedoeling en wensen waren. Super dus al met al!
    Catharina Burgman - Senior adviseur WePublic, organisator van het event

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Landbouw

Ontwikkelingen in de land- en tuinbouw

Esther de Snoo is een ervaren landbouwjournalist. Ze kent de agrarische sector van binnenuit. Ontwikkelingen in de land- en tuinbouw weet ze als geen ander te duiden. De toekomst van de landbouw in Nederland, het Europees landbouw, wereldhandelsakkoorden, het belang van regionale voedselproductie als buitenlandstrategie, technologische ontwikkelingen zoals smart farming en big data, stikstofproblematiek, een politieke beschouwing over de landbouw in het hart van het politieke debat en de transitie waar de land- en tuinbouw nu middenin zit. Het zijn allemaal onderwerpen waar Esther raad mee weet. Ze is dan ook regelmatig te gast in actualiteitenprogramma’s op radio of televisie. Zo was ze tweemaal te horen in Podcast De Dag van NPO1 om te spreken over het stikstofbeleid en de EU-begroting. Ook sprak zij bij De Nieuws BV over de beeldvorming van boeren.

Ze won in 2013 de Gouden Greep voor beste journalistieke productie in de land- en tuinbouwjournalistiek (NVLJ) en is sinds oktober 2019 hoofdredacteur van het vakblad Nieuwe Oogst.

Esther treedt op als dagvoorzitter/gespreksleider en kan een lezing verzorgen over:

  • Ontwikkeling in de landbouw/tuinbouw
  • Landbouwbeleid in NL, EU, wereldwijd
  • Rol van boeren/economische impact van boeren 
  • Kloof tussen stad en platteland
  • Verduurzaming en transitie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Esther de Snoo boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN