« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Chemie in alles wat leeft

Esther Thole is freelance wetenschapsjournalist, schrijver, spreker en moderator. Ze is o.a. redacteur bij NEMO Kennislink en vaste gast voor wetenschapsnieuws, in het programma ’De Ochtend van 4’ op NPORadio 4. Ze studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en schrijft over chemie in brede zin, maar vooral over de rol van chemie in alles wat leeft. Of lijkt te leven, zoals materialen met levende kenmerken, synthetische cellen en zelfsturende geneesmiddelen. In 2018 kwam haar boek Makers van Leven: hoe wetenschappers leven bouwen in het lab uit bij Maven Publishing. 

Op unieke wijze weet Esther de link te leggen tussen haar vakgebied en uiteenlopende onderwerpen die daar op het eerste gezicht mijlenver vanaf liggen. Dit zorgt voor verrassende koppelingen tussen disciplines en levert nieuwe inzichten op voor het publiek. Dat doet ze niet alleen met kennis van zaken, maar ook met energie, humor en een gezonde dosis nuchterheid. Inhoudelijk verantwoord, aanstekelijk verteld. 

Bekijk onderstaande video voor een korte impressie van Esther als moderator van het online symposium Leven met Kanker. Voor het volledige symposium, klik hier.

Daarnaast interviewde Esther de wetenschappers Ron Heeren en Albert Heck. Bekijk onderstaande video voor een korte impressie. Bekijk het volledige interview hier

Esther kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Oorsprong van leven: het gat tussen oerknal en evolutie;
  • Materialen die méér kunnen: slim zonder stekker;
  • Zelfgroeiende weefsels en zelfsturende geneesmiddelen;
  • Van eencellige tot mens: meer overeenkomsten dan verschillen;
  • Zoeken naar buitenaards leven: hoe doe je dat en wat zou je kunnen vinden. 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Esther Thole boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN