« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Econoom

Economie, van theorie naar beleid

Professor Esther-Mirjam Sent is hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar onderzoeksinteresses omvatten gedragseconomie, experimentele economie en economisch beleid alsmede de geschiedenis en filosofie van de economische wetenschappen en de economie van de wetenschap. Aandachtspunten hierbij zijn beperkte rationaliteit, emotie en gender. 

Esther-Mirjam is een veelgevraagd commentator en spreker. Zij kreeg van haar universiteit meerdere prijzen voor haar media-optredens. Van 2011 tot 2021 was zij lid van de Eerste Kamer. Sinds 2021 is zij voorzitter van de PvdA.

Zij was o.a. te beluisteren in twee podcasts van De Universiteit van Nederland over waarom mannen sneller de top bereiken dan vrouwen en over de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

Esther-Mirjam kan een lezing verzorgen over:

  • De vertaling van economische theorie naar economisch beleid
  • De loonkloof tussen mannen en vrouwen
  • Het economisch perspectief op duurzaamheid
  • Financiële geletterdheid
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Esther-Mirjam Sent boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN