« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sociaal Ondernemerschap / Corporate Volunteering

Samen voor betrokken ondernemen

Drs. Esther Hofstede is een zeer ervaren senior adviseur, trainer en spreker op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Zij is bovendien de Nederlandse vertegenwoordiger Regional Voice Lead van IMPACT2030. Deze wereldwijde samenwerking van bedrijven richt zich op het mobiliseren van bedrijfsvrijwilligers om de Global Goals (SDG’s) te realiseren.

Haar focus is Employee Corporate Volunteer Programs (EVP) ofwel Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO), de People agenda. Ze richt zich op alle facetten van het verbinden van bedrijf en samenleving. Ze is landelijk trainer van ’Goede Zaken’ workshops®’. Ruim 6.000 deelnemers volgden deze workshops.

Alianza, haar onderneming, ontwikkelde de Samen voor-formule en bracht deze onder in een landelijke stichting ’Samen voor Betrokken Ondernemen’. De Samen voor-formule is geselecteerd voor het Oranje Fonds Groeiprogramma als één van de twintig beste landelijke initiatieven op het gebied van sociale cohesie en bestaat al meer dan tien jaar. 

In Eindhoven is Esther dagelijks betrokken als adviseur en trainer. Een ideale manier om vanuit de praktijk nieuwe ontwikkelingen door te vertalen naar trainingen, workshops en advies. Esther behoort in 2018 tot de top twaalf meest invloedrijke vrouwen van Eindhoven volgens de FRITS Stadsglossy.

Kenmerkend voor Esther zijn haar enthousiasme en nieuwsgierigheid. Haar passies naast het werk zijn: reizen, tennissen en poweryoga. Ze is ook privé betrokken bij diverse maatschappelijke activiteiten. Zo was ze zeven jaar bestuurslid van de ’Stichting Commundo’, een reisbureau met een mix van reizen en werken in een ontwikkelingsland en een aantal jaren bestuurslid van ’Constru Casa Guatemala’. 
 
Ze verzorgde een presentatie in Hongarije op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade, sprak op de Innovation Expo in Amsterdam, gaf workshops aan bedrijven en stichtingen in Curaçao en deed twee jaar geleden marktonderzoek in San Francisco.  

Ze kan een lezing of liever nog een interactieve, inspirerende workshop verzorgen over:

Voor stichtingen/verenigingen/instellingen/welzijnsorganisaties:

  • Sociaal ondernemerschap, hoe ’anders denken’ geld oplevert!
  • "Netwerken en het presenteren van uw boodschap"

Voor bedrijven:

  • Als bedrijf wilt u een goede buur zijn? Een aantrekkelijke werkgever en uw imago en reputatie versterken? In deze lezing leer je alles wat je wilt weten om een effectief Employee Volunteer Program te bouwen.
  • Ook in het Engels: What you need to know to build and lead an effective Employee Volunteer Program
  • Meer winst uit je Maatschappelijk Betrokken Ondernemen beleid (voor bedrijven)
  • Kansen voor HR!
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Esther Hofstede boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN