• ‘Wij zijn erg tevreden en enthousiast over de bijdragen van Sarah Sylbing en Ester Gould. Ze gaven maar liefst vier inspiratiesessies over Kansen(on)gelijkheid op het Symposium ‘Wijs op reis in het (beroeps)onderwijs’, georganiseerd door Toptraject Twente. We kregen van de deelnemers veel positieve reacties terug. Hun sessies in een kleinere setting kwamen goed tot hun recht. Zeker voor herhaling vatbaar’.
    Simone Bloemen - projectleider Toptraject Twente - ROC van Twente
  • ‘We kijken heel positief terug op onze onlinebijeenkomst met Ester Gould en Sarah Sylbing, de documentairemakers van de serie Klassen. Ze hebben ons meegenomen in de ontwikkeling van hun werk en wat hen daarin beweegt. De interactie met de groep liep goed, en ook technisch lukte alles. Veel positieve reacties van deelnemers, die het bijzonder vonden om zo met hen in gesprek te kunnen’.
    Aris van Veldhuisen - managing partner Andersson Elfers Felix

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Hollandse armoede

De vele gezichten van armoede

Ester Gould is een vooraanstaande documentairemaker die talloze films en series regisseerde waaronder de succesvolle televisieseries Klassen (2020) en Schuldig (2016) die ze samen met Sarah Sylbing voor omroep Human maakte. Zo werd hun serie Klassen genomineerd voor de Prix d’Europe (in de categorie culturele diversiteit) en werd Schuldig bekroond met de Zilveren Nipkowschijf, een journalistieke Tegel en een TV-beeld. Beide makers werden in 2016 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. In datzelfde jaar ontving Ester het Documentaire Stipendium van het Prins Bernard Cultuurfonds en benoemde filmvakblad Variety haar tot ‘Female Filmmaker to Watch’. Ze maakte succesvolle documentaires die in binnen- en buitenlandse filmtheaters werden uitgebracht zoals A Strange Love Affair with Ego (Beeld & Geluid IDFA Award 2015) en de door Netflix aangekochte festivalhit Strike a Pose (2016).

Eerder heeft ze meerdere jeugddocumentaires ontwikkeld waaronder David de Ster en de VPRO-serie over jonge mantelzorgers Bikkels (Banff Rockie Award 2014). Naast haar werk als onafhankelijke documentairemaker voor de NPO (Human, VPRO, NTR) werkt ze ook als filmproducent bij The Other Room en als coach / gastdocent. Als filmmaker kent ze de vele gezichten van de armoedeproblematiek en draagt ze regelmatig als dagvoorzitter of spreker bij aan bijeenkomsten en panels over kansenongelijkheid en de hardnekkige schuldenproblematiek. 

Gedreven door nieuwsgierigheid en een onbevooroordeelde blik, kan Ester de verworven inzichten over ongelijkheid in de straten, huiskamers en klaslokalen van Nederland gepassioneerd verwoorden. Daarnaast is ze een ervaren storyteller. Dankzij haar ervaring als filmmaker kan ze goed kijken, luisteren en doordringen tot de kern van de zaak.

Ester Gould treedt op als dagvoorzitter en spreekt over de volgende onderwerpen:

  • Kansenongelijkheid in het onderwijs
  • Schuldenproblematiek
  • Armoede
  • Filmmaken en storytelling
  • Multiprobleemgezinnen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Ester Gould boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN