« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verhalenverteller Midden-Oosten

Het Geheim van Syrië

Esseline van de Sande werkt meer dan twintig jaar als trainer, adviseur en verhalenverteller/essayist in Nederland en het Midden Oosten. Ze studeerde Sociale Psychologie in Leiden en Arabisch in Damascus, waar ze tussen 1999 en 2005 woonde en werkte o.a. voor de Verenigde Naties, Shell en de Nederlandse Ambassade. Ze begon haar loopbaan als coach en trainer-adviseur bij het trainingsadviesbureau Boertien en Partners in Nederland. Haar trainings- en opleidingswerkzaamheden brengen haar naast projecten voor opdrachtgevers in Nederland en Zweden ook geregeld terug in het Midden-Oosten.

Esseline gedijt in internationale cultureel diverse groepen of teams waar verschillen onder haar leiding een bron van hilariteit worden en uitwisseling roldoorbrekend werkt. Haar lezingen en trainingen geeft ze in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch. Esseline is auteur van onder meer ‘Vaartocht over de Eufraat’, twee vrouwen, een kajak, vele ontmoetingen. Ze publiceert regelmatig in NRC, op Joop.nl en op de website van het Grote Midden Oosten Platform.

Ze kent de Arabische context en voelt zich thuis in de Levant; Syrië, Libanon, Jordanië. Is betrokken bij diverse humanitaire projecten als spreker, fondsenwerver en schrijver o.a. voor Waka Waka en Helping Refugees in Jordan. Bouwt steeds bruggen tussen culturen en inspireert bruggenbouwers vanuit sociaal psychologisch perspectief. 

Esseline is een gepassioneerd spreekster en integer luisteraar, biedt een persoonlijk geluid met unieke beelden en verhalen. Adresseert en ontmantelt angst. Toont een ander verhaal dat hoop geeft, inspireert en verbindt. Ze is gespecialiseerd in Syrië en Jordanië, vluchtelingen, interculturele communicatie, omgaan met angst in eigen land en integratie vragen.

Boekomslag vdSandeIn mei 2016 ontving Esseline de Joan Ferrier Penning 2016 voor haar inzet in de vluchtelingenproblematiek. En in het najaar van 2016 verscheen Ontmoetingen met Syriërs. Esseline van der Sande belicht hierin de achtergrond en cultuur van onze nieuwe buren. Over de integratie van Syriërs in de Nederlandse samenleving. Uitgave: Uitgeverij Informatie Verre Reizen.

Esseline van de Sande kan een lezing verzorgen met sprekende voorbeelden over o.a.:

  • Syrische vluchtelingen
  • Het Geheim van Syrië
  • Licht in de Syrische duisternis
  • Vaartocht over de Eufraat: twee vrouwen een kajak, vele ontmoetingen
  • Tussen Eufraat & Tigris: communicatie met Arabieren
  • Innerlijk Leiderschap

Foto: Joop Reijngoud

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Esseline van de Sande boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN