• Esseline zet zich al jaren met veel passie en deskundigheid in om een brug te slaan tussen de Arabische wereld en het westen, op heel persoonlijke en creatieve wijze, waarbij ze specifieke belangstelling voor gender vraagstukken toont.
    Tineke Bennema - Historica, journaliste
  • Wist u dat de Nederlandse taal een begrip kent dat tegelijkertijd warme menselijke betrokkenheid en een onvermoeibare praktische inzet voor de rechten van achtergestelde groepen en mensen in de verdrukking kent? Dat begrip is: Esseline van de Sande.
    Maurits Groen - Founder President Waka Waka Foundation
  • Esseline van de Sande omarmt de kracht van verschil. Ze durft nieuwsgierig te zijn naar het verhaal van de ander en daarvan te leren. En daarmee inspireert zij velen die haar ontmoeten in werk en vriendschap.
    Petra Stienen - Publiciste, zelfstandig adviseur, Arabiste

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Duidt, inspireert & verbindt

Cultuur, communicatie & community

Wat is het geheim van een louterende ontmoeting? Wat maakt nu dat de ene bijeenkomst ons energie kost en de andere ons juist energie oplevert; de ene persoon ons motiveert en de ander ons belemmert? De afgelopen jaren onderzocht ik hoe we negatieve denkkaders kunnen veranderen in positieve ideeën waarbij talenten en behoeften naar boven komen, waar wederzijdse belangstelling ontstaat, en waar mensen weer perspectief voelen en zin krijgen om samen zaken aan te gaan pakken. 

Esseline van de Sande is een vaardig moderator én een wervelende spreker die met voorbeelden uit haar praktijk zalen inspireert, niet zelden beroert en u in staat stelt de wereld met nieuwe ogen te bekijken. Zij werkt als adviseur, coach en publicist op het terrein van communicatie, leiderschap en interculturele diversiteit. Ze studeerde sociale- en organisatiepsychologie in Leiden en startte haar loopbaan bij trainingsadviesbureau Boertien en Partners. Ze woonde en werkte jaren in Syrië en Jordanië o.a. voor de Verenigde Naties, de Nederlandse Ambassade en Radio VPRO Wereldnet. Ze is licentiehouder van de cross-culturele methodiek van Trompenaars-Hampden-Turner. In 2001 startte ze haar adviespraktijk The Room of Listening.

Haar lezingen en workshops geeft ze in het Nederland, Engels, Frans en Arabisch. Esseline is auteur van diverse boeken en het recente essay: ‘Hier is daar, daar is hier: Verhalenhuis als Vrijplaats.’ Ze stelde het boek ‘Ontmoetingen met Syriers’ samen en schreef: ‘Vaartocht over de Eufraat’, twee vrouwen, een kajak, vele ontmoetingen, een verhaal op basis van haar ervaringen van een vaartocht door Syrië van de Turkse grens naar Irak. Ze publiceert regelmatig in o.a. Sociale Vraagstukken, het FD, NRC, Trouw,  Joop, Your Middle East, het Grote Midden Oosten Platform en haar blog.

In mei 2016 ontving Esseline de Joan Ferrier Penning 2016 in het teken van diversiteit, verbinding en gelijkwaardigheid. Esseline is een gepassioneerd spreker en integer luisteraar en biedt een ander verhaal dat hoop geeft, inspireert en verbindt. 

Esseline van de Sande verzorgt lezingen met sprekende praktijkvoorbeelden:

Foto: Joop Reijngoud

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Esseline van de Sande boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN