• Esmeralda gaf ons tijdens het Topvrouwendiner, middels een fijne combinatie van humor en inspiratie, een kijkje in haar veelzijdige identiteit. Esmeralda heeft een op maat gemaakte speech voor ons geschreven die goed aansloot bij de wensen en verwachtingen. Wij hebben dan ook erg genoten van de prettige samenwerking en het uiteindelijke resultaat.
  Judith van de Goor - Frisse Blikken
 • Ik verwachtte een standaard verhaal over presentatietechnieken, maar het overtrof al mijn verwachtingen. Het was een super boeiende presentatie met nieuwe informatie en technieken die ik nog niet kende. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven en tips en tricks die ik in presentaties kan toepassen.
  Chantal Schoenmakers - Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
 • Esmeralda leerde ons in 2 uur hoe je een presentatie kunt geven waarbij je het publiek echt weet te pakken! Haar manier van omgaan met de groep en haar ontwapenende karakter zorgde voor een enthousiaste groep die zeer leergierig was.
  Ryan Groot Kormelink - CNV Jongeren
 • Je deed het fantastisch! Zo'n evenement valt of staat wel met een goede presentator/dagvoorzitter. En dat ben jij dus. Jouw grote kracht, Esmeralda, is dat je er ogenschijnlijk zo makkelijk bij staat. Alsof het niks is. Presenteren gaat je zó goed af. Moeiteloos weet je de hele zaal te boeien.
  Ineke Stofmeel - Mensa Fonds Awards
 • Je rol als moderator bij het gehele main event en de onderhoudende paneldiscussie is alom zeer gewaardeerd. Dankzij je zorgvuldige voorbereiding en zeer alerte en flexibele opstelling op die ochtend zelf is dit een uitstekend onderdeel gebleken.
  Hans Hillen - St. Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid
 • Esmeralda heb ik leren kennen in het kader van het faciliteren van een teammiddag van onze afdeling. Esmeralda is enthousiast en heeft praktische en creatieve ideeën hoe dit vorm te geven. Zij kan goed luisteren naar de klant en de vraag vertalen naar een passend aanbod. Haar presentatie voor de groep is helder en sprankelend, waarbij zij de inhoud verbindt met humor en een touch of history. Het is gewoonweg fijn zaken doen met Esmeralda!
  Liane Dijk - Psychotraumacentrum Zuid Nederland
 • Rete interessant en een hoop van opgestoken.
  Brigadegeneraal bd Hans Damen - Logistiek Guru 2018, Spreken als een TEDx spreker
 • ‘Esmeralda Kleinreesink gaf een interessante en goede performance als spreker! Veel complimenten gehoord naar aanleiding van haar lezing mbt de responsieve overheid en de zoektocht hiernaar. Mede door haar is de conferentie een succes geworden’
  Sandra Broos – Van Wijk - projectleider sociale veerkracht, provincie Noord-Brabant
 • Vanuit Frisse Blikken hebben wij Esmeralda gevraagd te spreken op het Topvrouwendiner over identiteit. Esmeralda gaf ons, middels een fijne combinatie van humor en inspiratie, een kijkje in haar veelzijdige identiteit. Esmeralda heeft een op maat gemaakte speech voor ons geschreven die goed aansloot bij de wensen en verwachtingen. Wij hebben dan ook erg genoten van de prettige samenwerking en het uiteindelijke resultaat.
  Judith van de Goor - Frisse Blikken

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Samenwerking | Krijgsmacht

Officier in Afghanistan

Luitenant-kolonel Esmeralda Kleinreesink is een verhalenverteller. Haar kracht is dat ze abstracte onderwerpen als internationale samenwerking, verandermanagement, leiderschap, klantgerichtheid en gender weet te koppelen aan praktijkervaringen uit een herkenbare, maar andere wereld: die van Defensie. Spannende, grappige, maar altijd waargebeurde verhalen die je bijblijven en laten nadenken over hoe zaken in je eigen organisatie werken.
In haar laatste jaren bij Defensie was ze de pitchcoach van het Ontwikkelfonds. Dat vond ze zo leuk dat ze na 20 jaar Defensie heeft verlaten en tegenwoordig als De Pitchcoach directeuren, ondernemers en topprofessionals helpt om perfect te pitchen en presenteren. Tevens tourde ze met Javier Guzman langs militaire bases in binnen- en buitenland.

Esmeralda heeft na een studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en een beëdiging als tolk/vertaler Engels eerst een aantal jaren als organisatieadviseur en projectleider in de automatisering gewerkt voor ze officier bij de Koninklijke Luchtmacht werd.

Haar boek over haar uitzending als hoofd luchttransport planning naar het NAVO hoofdkwartier in Kabul, Officier in Afghanistan (Meulenhoff, 2012), is met louter vier en vijf sterren recensies ontvangen. Bekijk haar optreden (links) tijdens TEDxEde op 27 oktober 2016. En bekijk ook haar optreden bij Pauw en Witteman waarin zij voorleest uit het boek Officier in Afghanistan.

Ze was universitair docent defensie economie aan de Nederlandse Defensie Academie, waar ze ook werkte aan haar proefschrift over militaire schrijvers. Voor haar proefschrift onderzocht ze de memoires van naar Afghanistan uitgezonden militairen. Ze promoveerde op 11 september 2014 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bekijk ook het interview bij Studio Erasmus ’Waarom schrijft een soldaat over het slagveld’. Juni 2017 ontving zij de Caforio award, een tweejaarlijkse prijs voor het beste internationale, wetenschappelijke boek op het gebied van de krijgsmacht of civiel-militaire relaties.

In 2016 verscheen haar boek On Military Memoirs (wetenschappelijke uitgeverij Brill). Dit boek gaat over alle boeken die internationale militairen (uit de VS, VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Canada en Nederland) hebben geschreven over hun ervaringen in Afghanistan.

 

In het artikel Zo is pitchen leuk in Snek Magazine leuk vertelt Esmeralda over hoe je 100% jezelf kan zijn en daarbij niet slaapverwekkend.

Esmeralda kan een lezing verzorgen over o.a.:

 • Officier in Afghanistan
 • Internationale samenwerking in de praktijk
 • Spreken als een TEDx spreker
 • Leiderschap
 • Militaire schrijvers

Bekijk ook onderstaande video van de pitchtraining van Esmeralda bij Defensie:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Esmeralda Kleinreesink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN