« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sociaal ondernemerschap

Ondernemerschap (algemeen, etnisch, in zwaar weer)

Erica van Engel is ondernemer. Ze is eigenaar van Differeve, instituut voor impact, van waaruit ze workshops en trainingen verzorgt op het gebied van sociaal ondernemen. Erica gelooft in de kracht van sociaal ondernemerschap als middel om de uitdagingen waar we voor staan in deze wereld, aan te gaan; hier en nu, ver weg en in de toekomst. Haar persoonlijke missie is het stimuleren van sociaal ondernemerschap door vrouwen. Dat doet zij als trainer en coach, maar ook als ambassadeur van het Global Impact Women Network.

Als spreker weet Erica van Engel mensen te inspireren op het gebied van ondernemerschap in het algemeen, sociaal ondernemerschap, vrouwelijk ondernemerschap en etnisch ondernemerschap. Niet alleen door de kennis te delen, maar vooral door praktische handvatten te geven voor concrete toepassingen in de praktijk. Of het nu gaat om startende of gevestigde ondernemers die hun impact, invloed en inkomen willen vergroten of juist beleidsmakers die zoeken naar mogelijkheden om sociaal ondernemerschap te faciliteren.

In de twaalf jaar dat ze nu zelf ondernemer is, heeft ze beide zijden van het ondernemerschap gezien. Van heel snel succesvol tot de rand van het faillissement. Haar drang en kracht om onder alle omstandigheden positief te blijven, haalt ze uit een bijna-doodervaring in het jaar 2000, tien weken na de bevalling van haar dochter. Sinds deze ’life changing experience’ is ze er nog meer op gebrand om een positieve bijdrage te leveren aan deze wereld. Sinds 2003 heeft zij diverse bestuurlijke functies vervuld; van lid van de Medezeggenschapsraad op de school van haar dochter tot dagelijks bestuurslid van de Kamer van Koophandel Rotterdam. Ook de weg hiernaartoe ging niet altijd over rozen en ze kan gepassioneerd vertellen hoe deze ervaringen haar hebben gevormd tot de persoon die ze nu is.

Erica van Engel houdt lezingen over:

  • Sociaal ondernemen
  • Vrouwen en ondernemen
  • Ondernemerschap (algemeen, etnisch, in zwaar weer)
  • Doorbreken van het glazen plafond
  • Leven na een bijna-doodervaring
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Erica van Engel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN