« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Europa | vrouwenrechten

Emine Bozkurt werkte als voormalig lid van het Europees Parlement op het gebied van buitenlandbeleid met als primaire focus mensenrechten, democratie en de rechtstaat. Naast het wetgevende werk waren haar vele spreekbeurten een belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden. Tegenwoordig is zij hoofd mensenrechtenbeleid bij Amnesty International.

Emine bezocht veel landen en heeft op veel plekken in de wereld gesproken, bijvoorbeeld op het gebied van vrouwenrechten, en meer specifiek vrouwenrechten in Turkije in het kader van het EU-lidmaatschapstraject van dat land. Ze mocht namens het parlement de prioriteiten opstellen voor vrouwenrechten en buitenlandbeleid.

Als voorzitter van de anti-racisme commissie van het Europees Parlement heeft ze vele conferenties geleid over burgerrechten, de strijd tegen racisme en hate-crimes. Ze weet het publiek altijd actief te betrekken bij debatten. Haar stijl is om zo concreet mogelijk te blijven, om te zorgen dat debatten/conferenties ook daadwerkelijk ergens toe leiden.

Op het gebied van sport werd ze wereldnieuws toen ze voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland voor elkaar kreeg om een invloedrijke resolutie tegen racisme aangenomen te krijgen. Dat mondde uit in een latere samenwerking met o.a. voetbalclub FC Barcelona in de strijd tegen sociale uitsluiting. Ze heeft hierover speeches gehouden bij de Verenigde Naties, conferenties van de UEFA, de Special Olympics World Games in Los Angeles en in Zuid-Afrika.

Naast haar moedertaal Nederlands kan ze speeches houden in het Engels en in het Turks.

Emine Bozkurt treedt op als dagvoorzitter/gespreksleider en kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Europa
• Turkije
• Sport en sociale inclusie
• Vrouwenrechten
• Racisme

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Emine Bozkurt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN