• Deborah en Catelijne brachten ons een luchtig, met humor, goed en herkenbaar verhaal. Absoluut niet slaapverwekkend. De zaal was gevuld met mensen die iets met slaap hebben (te kort, te veel, te weinig, te licht en alles daartussen). Het was een informatieve, gezellige en bijzondere avond. De interactie van de ervaringsdeskundigen met de mensen in de zaal was geweldig en voor iedereen herkenbaar. We kunnen niet wachten tot deel 2 van hun boek zal verschijnen incl. de lezing natuurlijk.
    Extra Zorg Waddinxveen

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Slaapprofessionals

Verlang je naar een betere nachtrust of gun je het de mensen in je omgeving? Dan ben je bij slaapprofessionals Deborah Freriks en Catelijne Elzes aan het juiste adres!

Freriks en Elzes weten uit eigen ervaring dat je er met een beker warme melk meestal niet komt. Ze speurden wereldwijd naar wetenschappelijk bewezen remedies tegen wakker liggen, probeerden dingen uit als wietolie, slaapyoga, de dag anders inrichten, een slaaprobot, denk- en schrijfoefeningen... En ja, ze slapen nu zelf lekkerder en langer! Gelukkig kunnen ze zich de voormalige nachtdrukte nog steeds levendig herinneren. Ze vullen hun informatieve workshops dan ook op humoristische wijze aan met grappige anekdotes en ontwapende ontboezemingen uit hun eigen ervaring met slapeloze nachten.

Hun boek Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van) wordt geroemd door de bekende huisarts Tamara de Weijer, die liever leefstijlveranderingen voorschrijft dan pillen. De Weijer: ‘Slapeloosheid is een groot probleem. Fijn dat de mogelijke oplossingen nu eens met humor, begrip én kennis van zaken zijn beschreven.’

Deborah Freriks en Catelijne Elzes studeerden samen aan de Kleinkunstopleiding Selma Susanna. Ze voelen zich thuis op het podium en dat merk je aan hun performance. Freriks en Elzes zijn sprankelend, hanteren een lichte toon maar nemen het probleem wél serieus. Door zich als schrijvers jarenlang in het onderwerp slaap te hebben verdiept, weten ze er inmiddels veel van. Ze betrekken het publiek er actief bij zodat dit niet per ongeluk wegdoezelt (het zijn immers meestal slechte slapers).

Deborah Freriks en Catelijne Elzes zijn een sterk en sprankelend duo. Naast hun werk als journalist (Catelijne) en docent en illustrator (Deborah) zijn ze door grondige zelfstudie en proefkonijnschap uiteindelijk echte slaapprofesionals geworden. Een deel van de opgedane kennis konden ze kwijt in hun boek Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van), de rest delen ze graag via blogs, interviews en lezingen. Ze vullen elkaar aan, overleven elke situatie met humor en intelligentie, en bieden voor ieder wat wils. Bekijk ook het interview met hen over hun boek door op de afbeelding te klikken, of deze link te volgen.

Over Catelijne Elzes
Catelijne Elzes is journalist, schrijver en blogger. Ze studeerde Nederlands en Culturele studies aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens deed ze de Kleinkunstopleiding Selma Susanna waar ze diverse (eigen) voorstellingen speelde en zowel solo als met anderen op de planken stond. Daarnaast werkte ze jarenlang als redacteur en chef bij praatprogramma’s van omroep AT5, de Tros en de Wereldomroep. Momenteel werkt ze als freelance journalist en schrijft artikelen voor bladen als Ouders van Nu, Flow, Happinez, Plus, Psychologie-magazine. Ook blogt ze voor stressedout.nl en gaf ze de afgelopen jaren een workshop levensverhalen schrijven in Amsterdam en een workshop ‘How to be happy’ in Utrecht.

Over Deborah Freriks
Deborah Freriks is presentatrice, schrijver en kunstenaar. Ze is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten (tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis en 1e graads lesbevoegdheid) en daarna ronde ze Kleinkunstopleiding Selma Susanna succesvol af met een muzikale solovoorstelling. Ter aanvulling volgde ze een aantal jaren workshops Commedia-dell-arte spel door internationale theatergroep Punto.
Freriks presenteerde bij AT5 de programma’s Wonen in Amsterdam, Baanbreker extra, Weer en verkeer en Brood op de plank. Daarna werkte ze bij de KRO en presenteerde ze NL-net. Bij alle programma’s deed ze ook redactie. Daarnaast presenteerde ze in bedrijfsfilms, o.a. voor het GVB Amsterdam, ABN-Amro en voor de gemeente Breda.
Ze heeft spelimprovisatietrainingen gegeven en geeft teken- en schilderles.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Elzes en Freriks boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN