« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Lef

Gewaardeerde persoonlijkheid
Elske Doets werd landelijk bekend dankzij de titel ‘Zakenvrouw Van Het Jaar 2017’. Deze gebeurtenis en de vele publieke optredens die volgden, hebben van haar in relatief korte tijd een gewaardeerde persoonlijkheid gemaakt. Niet alleen is zij dankzij haar positiviteit en weloverwogen maatschappijkritiek uitgegroeid tot een inspirerend rolmodel voor ambitieuze ondernemers. Ook helpt ze jonge meiden via de Young Lady Business Academy hun eigen weerstand, of die van hun omgeving, af te leggen bij het streven naar de absolute top.

Naast een veel gevraagd spreker is ze inmiddels een markante stem bij programma’s als ‘Spraakmakers’ (Radio 1) en ‘BNR Zakendoen’ (BNR Nieuwsradio). Tevens publiceerde ze bij Uitgeverij Prometheus het boek ‘Het lef om gelukkig te zijn’, waarin ze laat zien dat je door consequent te kiezen voor levensgeluk zowel thuis als in je loopbaan op koers blijft.

Nieuwe focus, nieuw vertrouwen
In een tijd dat we bang zijn welvaart en onderling vertrouwen te verliezen, en de digitale wereld eerder verwarring zaait dan opheldering, brengt Elske zakelijke en persoonlijke kwesties krachtdadig, en met succes, terug tot de absolute essentie. En weet ze mensen – net als de medewerkers in haar eigen bedrijf – een kernachtige missie mee te geven, die langdurig op ieders netvlies blijft staan. Vitaal onderdeel van haar effectiviteit is dat Elske steeds ‘dichtbij’ is, super benaderbaar. Daarmee charmeert ze vriend en vijand. En is ze bij uitstek geschikt om bedrijven, organisaties en individuen, ook als er weerstand is, nieuw focus te geven om succesvol te zijn. Niet voor niets hebben haar optredens grote interesse gewekt bij politiek en bedrijfsleven.

Vier de toekomst & de verschillen
Eén van de meest aansprekende eigenschappen van Elske is haar visie op diversiteit, die ze onvoorwaardelijk omarmt. Het feit dat iedereen anders is, andere talenten heeft, andere voorkeuren, andere irritaties, andere piekmomenten, andere achtergronden, ziet ze niet als lastig of onhandig, maar als een waardevolle bron van betekenis en rijkdom waar elke organisatie juist in zou moeten investeren. Zij pleit vurig voor meer individualisme, maar dan wel van de betrokken (en niet van de vrijblijvende) soort. Haar definitie van succes is niet dat iedereen over eenzelfde, door de buitenwereld als succesvol gedefinieerde lat moet springen, maar dat iedereen zelf die lat definieert, eigen doelen stelt, en ja, als het aan haar ligt, zo hoog mogelijk. Daarbij jaagt ze verdere ontplooiing van vrouwelijk talent aan als het creatievere antwoord op ‘het glazen plafond’ dan vrouwenquota.

Organische groei
Sinds Elske in 2001 het roer overnam bij Jan Doets Reizen heeft ze een organische groeistrategie doorgevoerd. Zij wist het familiebedrijf tot een nog hoger niveau te tillen. Door gelijktijdig te bouwen aan een loyaal team van medewerkers en de nieuwste technologie aan boord te halen, om vervolgens mens en techniek elkaar te laten versterken, heeft ze de basis gelegd van haar huidige succes. Niet alleen is de winst van Jan Doets onder haar leiding aanzienlijk gegroeid, minstens zo opvallend is dat haar bedrijf tijdens de financiële crisis (2008) stabiel is gebleven. En in de periode 2013-2017 zelfs 60 procent omzetgroei heeft gerealiseerd, tot en met een bedrag van 28 miljoen. Deze groei blijft volgens verwachting doorzetten richting de 31 miljoen in 2019. Indrukwekkend is ook de snelheid waarmee ze, al even organisch, haar Young Lady Business Academy tot bloei laat komen: al na één jaar zal deze social enterprise wegens krachtige groei verhuizen naar de Erasmus Center for Entrepeneurship in Rotterdam.

Samenvattend...
Met haar heldere blik op de samenleving en het zakendoen van morgen doorbreekt Elske Doets uitgesleten denkpatronen. Deelt complexe vraagstukken op in overzichtelijke missies, waarvoor ze mensen in beweging krijgt. Loopt niet weg voor lastige discussies, ook niet over klimaat en overtoerisme, maar houdt tegelijkertijd focus op samenwerking en tempo maken.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Elske Doets boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN