« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Duurzaamheid

De praktijk van duurzaamheid de wereld inbrengen

Else Boutkan is visionair, maar ook hands-on adviseur, programmamanager, trainer, ondernemer. Haar drijfveer is bijdragen aan een duurzame wereld. Ze heeft ruime ervaring en expertise in het ontwerpen en bouwen van samenwerkingsverbanden en organisaties met een duurzame missie. Ze heeft diverse bedrijven en organisaties ondersteund en getraind in het integreren van duurzaamheid in de strategie en operatie.

Na een opleiding Scheikundige Technologie aan de TU Delft startte Else haar loopbaan bij Heineken. Na 7 jaar en een MBA aan de Rotterdam School of Management startte ze haar eigen adviespraktijk op gebied van duurzaamheid, waardecreatie en (complexe) samenwerkingsverbanden.

In haar werk heeft ze een geheel eigen aanpak met kernwoorden: bottom-up organiseren gestoeld op verbinding, gedeelde waarden, vertrouwen en vakmanschap. In haar aanpak is ze een verbinder en matchmaker.
Na 10 jaar ondernemen bundelde ze haar expertise in trainingsprogramma’s die ze aanbiedt via haar bedrijf. Water is een rode (blauwe) draad geworden in haar werk. Doordat ze veel projecten in en met de watersector heb gedaan is Else zich ten diepste bewust geworden van het belang van water voor ecosystemen en voor een duurzame wereld: Water is the Blood of the Earth. Water staat ook voor verbinding en wordt door Else daarom ook vaak als metafoor in haar werk gebruikt.

Voorjaar 2023 verschijnt haar boek Groen en gevangen over de niet altijd makkelijke weg naar duurzaamheid vanuit het perspectief van meerdere medewerkers in een fictief bedrijf. Hoe is het om groener te zijn dan je bedrijf? Wat is de rol van de hedendaagse duurzaamheidsmanager? Waar loop je tegen aan als CEO?

Else is er trots op al lange tijd te mogen bijdragen aan een meer duurzame wereld via vele mooie programma’s en projecten en door samen te werken met vele inspirerende mensen.

Else Boutkan kan een lezing verzorgen over:

  • Duurzaamheid begint bij jou (duurzame organisatieverandering in een bedrijf).
  • Duurzaamheid en transities (nieuw organiseren – bottom up organiseren voor duurzaamheid)
  • Duurzaamheid en purpose economy
  • Duurzaamheid en evolutie & technologische innovatie
  • Waterbewustwording
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Else Boutkan boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN