« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zingeving / lachyoga

Levensvragen

Op zoek naar een frisse spreker op het gebied van zingeving, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling? Els van de Schoot is humanistisch geestelijk verzorger, life coach en zorgethica.

Zij spreekt niet alleen vanuit haar expertise maar ook vanuit een diepgewortelde interesse in het gevoelsleven van de mens. Wat maakt een mens gelukkig? Wat geeft een leven zin? En hoe kan ieder op zijn/haar eigen manier spiritualiteit beleven? Kortom: wat kan het leven tot een kunstwerk maken?

Ook spreekt ze vanuit persoonlijke doorleving. In haar tienerjaren maakte ze een existentiële crisis door; een zoektocht naar zin in een wereld die enkel zinloos leek. Die barre zoektocht is gelukkig na jaren in een prachtige bloei geëindigd. Vanuit zinloosheid kan een betekenisvol leven te voorschijn komen, weten ook de cliënten die zij dagelijks begeleidt.

Nu brengt ze een doorleefd begrip over van wat zingeving voor ieder uniek persoon kan inhouden. En ook wat spiritualiteit kan zijn, zelfs voor nuchtere Nederlanders die nergens in geloven. Als laatste doet ze er nog een schepje bovenop door persoonlijke ontwikkelingslessen te delen waarmee je je droomdoelen kunt realiseren.

Els kan een lezing geven over de volgende onderwerpen:

  • De zin van je leven vinden
  • Realiseer je droomdoel – 6 Ingrediënten van persoonlijke ontwikkeling voor een successvolle flow
  • ‘Wanneer het hart uitgeput raakt’: Compassievermoeidheid voorkomen en helen
  • Spiritualiteit voor twijfelaars, agnosten en skeptici
  • Thuis zijn in jezelf

Els van de Schoot is tevens lachyoga docent. Ze kan dus ook geboekt worden voor een inspirerende lachworkshop. Beluister het interview met Den Haag FM, waar Els tips geeft voor Blue Monday en bekijk het filmpje met enkele lachyoga-oefeningen.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Els van de Schoot boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN