« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Filosofie/kunst/wetenschap

Integratief denker

Dr. Ellen ter Gast studeerde medische biologie en filosofie. Na haar afstuderen verdiepte zij zich als onderzoeker en consultant in strategisch management en organisatie-inrichting. Ze promoveerde in de filosofie met een proefschrift over de pionier in de biotechnologie: de genetisch gemodificeerde muis. Haar unieke combinatie van kennis en ervaringen met verschillende disciplines maken Ellen een echt integratief denker.

Ze doceerde meer dan vijftien jaar ethiek en filosofie van de levenswetenschappen aan verschillende Nederlandse universiteiten. Bij de kunstopleiding iArts in Maastricht was ze als programmaontwikkelaar verantwoordelijk voor het onderwijs op het gebied van art&science en artistic research. Ellen was als bio-ethicus betrokken bij meerdere kunstwetenschap-projecten.

Het lesgeven combineert ze met het modereren van debatten, het geven van lezingen en het schrijven van opinieartikelen. Momenteel werkt ze als adviseur ethiek en trainer morele moed voor professionele organisaties.

Nevenfuncties: Ellen is adviseur voor het Mondriaan Fonds en het stimuleringsfonds voor creatieve industrie.

Ellen ter Gast treedt op als dagvoorzitter en kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Morele moed
  • De moraal en het verhaal
  • De invloed van fictie (film) op ons begrip en onze waardering van wetenschap en technologie
  • Biotechnologie en maatschappij
  • Kunst en innovatie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Ellen ter Gast boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN