• De masterclass over het gedachtengoed van sociale innovatie die Elleke van Gelder verzorgde bij Chubb voor jonge verzekeringsprofessionals is goed ontvangen! We hebben de samenwerking met haar in de voorbereiding als heel prettig en goed ervaren, de interactie tijdens de masterclass was goed en we hebben positieve reacties van deelnemers ontvangen.
    Ezra van Tiel - organisator masterclass

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sociale innovatie

Anders kijken, denken, doen

Drs. Elleke van Gelder is gespecialiseerd in sociale innovatie. In anders kijken, anders denken en anders doen. Niet omdat anders altijd beter is, maar omdat anders zorgt voor het zien én benutten van potentieel en mogelijkheden.

Elleke van Gelder begon haar werkende leven als orthopedagoog. Na een aantal jaren maakte zijn vanuit de jeugdzorg de overstap naar de politie waar zij als ‘master of criminal investigation’ in elk team de vraag stelde: "Kan het ook anders?" Na een aantal jaar leidde deze vraag haar naar het vakgebied (sociale) innovatie. Sinds 2020 is ze als partner aangesloten bij een organisatieadviesbureau dat zich richt op verandering en leiderschapsontwikkeling via vernieuwende wegen. In 2022 is haar eerste managementboek over sociale innovatie uitgekomen: Het grote verwonderboek voor managers.

Ze spreekt, schrijft en ontwerpt concepten die te maken hebben met ‘anders’. Naast haar eigen managementboek, bracht ze vanuit de politie eerder ook een management-prentenboek uit over omgaan met complexiteit. Ook heeft ze een interactieve film gemaakt over het beleven van verandering en is ze het creatieve en creëerde brein achter de expositie ’50 tinten blauw’ over diversiteit bij de politie.

Elleke van Gelder is een snelle en creatieve denker én maker.  Ze is bevlogen, enthousiast en ziet altijd en over mogelijkheden en kansen om een nieuwe toekomst vorm te geven.

Tijdens de podcast ’Anders kijken, anders denken én anders doen’ van De Boekenpraktijk spreekt Elleke over hoeveel potentieel nog verstopt is in onszelf en in onze organisaties.

Ze kan een lezing verzorgen over:

  • Verwondering en nieuwsgierigheid in organisaties en over het stellen van vragen
  • Anders kijken, over het innemen en wisselen van perspectief in relatie tot complexe vraagstukken
  • Anders denken, over de kracht en ongemakkelijkheid van niet weten, over hokjesdenken en over het kritische en creatieve denken in een steeds veranderende omgeving
  • Anders doen, over de comfortzone en de status quo en hoe zich dat verhoudt tot verandering
  • De kracht van taal, over managementtaal versus ‘verwondertaal’ en hoe taal bijdraagt aan het vormgeven van een nieuwe toekomst
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Elleke van Gelder boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN