« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Gehandicapte kinderen

Zorg voor een gehandicapt kind

Elise van der Velde is freelance reclame tekstschrijfster en moeder van drie kinderen. Haar oudste zoon is zwaar spastisch, niet-sprekend en volledig zorgafhankelijk. Met haar persoonlijk verhaal inspireert ze ouders en professionals die de zorg hebben over een gehandicapt kind. Wat moet je accepteren en wanneer moet je vechten? Wat is de grens tussen over- en onderschatten? Hoe hou je je werk en privé in balans? En hoe ga je om met de broers en zusjes van je gehandicapte kind?

Haar schrijf- en spreektaal is geestig, recht voor z’n raap en haar niet altijd even conventionele gezichtspunten zijn vaak een eye-opener voor mensen met én zonder gehandicapt kind. Elise heeft een blog voor Stichting Lotje&co en een column op radio Haarlem 105. Ook zijn haar columns opgenomen in ’Het Capaciteitenprofiel’, een handboek voor specialisten, therapeuten en ouders, door AMC revalidatiearts dr. A. Meester-Delver (Uitgeverij Van Gorcum, 2014). Verhalen van Elise over haar gehandicapte zoon verschenen o.a. in Linda, Fabulous Mama, J/M Magazine en Trouw.

Elise kan een lezing, gastcollege of workshop verzorgen over:

  • Zorg voor een gehandicapt kind
  • Acceptatie
  • Speciaal Onderwijs
  • De schoonheid van imperfectie
  • Persoonlijk bloggen (hoe ver ga je?)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Elise van der Velde boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN