« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Praktisch Veranderen - Dagvoorzitter

Samenwerken met de samenleving

Eline Faber is auteur van het boek Praktisch Veranderen – een sprong in het pierenbadje. In dit boek neemt Eline je mee naar veranderingen die zij waarneemt. In de maatschappij, organisaties, teams, bij managers en bij zichzelf. Eén model staat hierin centraal, de Leercyclus van verandering, die zij na 20 jaar ervaring in veranderingsprocessen ontwikkelde. 

Haar inzichten gaan niet over hoe het moet, maar over hoe het gaat. Ze stelt zich in haar boek, maar ook op het podium, kwetsbaar op. Want verandering is voor een groot gedeelte afhankelijk van je eigen instelling.

En als je al niet kunt leren van jezelf, dan kun je toch niet verwachten dat je een ander wat kunt leren? Zij schrijft en spreekt dan ook vooral over de fase van  onzekerheid, chaos, totaal-geen-idee-hebben-waar-je-mee-bezig-bent en uiteindelijk het moment van herkenning en inzicht. Want dat is juist zo leuk aan veranderen. Niet alleen om te ervaren, maar óók om naar te luisteren. Want dan besef je pas dat je niet de enige bent die soms echt geen idee heeft waar ‘ie mee bezig is.

Eline is gespecialiseerd in maatschappelijke verandervraagstukken, systeemveranderingen en organisatieverandering. Ze wil mensen laten nadenken over hun eigen rol in veranderingsprocessen. Grote verandervraagstukken kunnen zo heel klein gemaakt worden. “Wat is mijn rol in dit proces” staat hierin centraal.

Naast het optreden als dagvoorzitter kan Eline een lezing verzorgen over o.a.:

  • Vernieuwing in het sociaal domein
  • Samenwerken met de samenleving
  • De toegevoegde waarde van je team
  • Cultuurverandering
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Eline Faber boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN