« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Gender diversiteit

Dr. Edith Kuiper is econome, verbonden aan de economische faculteit van de State University of New York in New Paltz. Haar onderzoek ligt op het gebied van de geschiedenis en filosofie van het economische denken. Ze is momenteel bezig met het afronden van een Routledge Major Works Series met 18e eeuwse economische teksten die door vrouwen zijn geschreven.

Edith Kuiper is een van de grondleggers van het vakgebied Feministische Economie. Onder haar leiding vond in 1993 de eerste internationale conferentie op het vakgebied plaats in Amsterdam en ze was bestuurslid en President (2006) van de Internationale Vereniging voor Feministische Economie (IAFFE).

Met Jolande Sap, Notburga Ott, Zafiris Tzannatos en Susan Feiner stelde zij onder meer de bundel ´Out of the Margin. Feminist perspectives on economics´ (Routledge, 1995) samen met onder met werk van Amartya Sen, Bina Agarwal en Diane Elson. Met Druscilla Barker redigeerde zij ’Toward a Feminist Philosophy of Economics’ (Routledge, 2003) en ´Feminist Economics and the World Bank´ (Routledge, 2006).

Edith Kuiper woont en werkt momenteel in de Verenigde Staten. Wanneer zij in Nederland is kan zij lezingen verzorgen over o.a.:

  • Vrouwen in/en de geschiedenis van het economische denken
  • Gender, ethiek en het economische denken
  • Gender & de economische crisis
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Edith Kuiper boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN