« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Defensie en Politiek

Dieuwertje Kuijpers schrijft over alles wat los en vast zit aan defensie en politiek voor diverse media zoals De Groene Amsterdammer, Nieuwe Revu, en Follow the Money. Daarnaast geeft zij als docent ook les in internationale betrekkingen (momenteel aan de Radboud Universiteit).

Defensie en internationale veiligheid zijn gewichtige belangrijke zaken, maar dat betekent nog niet dat dit alleen inzichtelijk gemaakt kan worden door serieus kijkende grijze pakken. Integendeel, het is een razendsnel bewegend en dynamisch vakgebied waarvan – jammer genoeg – veel kennis in inzicht verstopt blijft in wetenschappelijke publicaties. Door haar ervaring met het laagdrempelig presenteren van ingewikkelde materie (zowel voor de klas als tijdens media optredens) en interdisciplinaire achtergrond kan Dieuwertje deze inzichten op interactieve manier delen in haar lezingen.

Dieuwertje Kuijpers studeerde in 2009 (cum laude) af aan de Universiteit Leiden met een afstudeerscriptie over de effectiviteit van internationale militaire operaties. Na drie jaar gewerkt te hebben voor het wetenschappelijk bureau van de VVD (Teldersstichting) verruilde ze de Haagse politiek voor de politieke wetenschap en promoveerde ze aan de Vrije Universiteit met een onderzoek naar hoe democratische regeringen omgaan met militaire verliezen (en risico’s inschatten). Deel van dit onderzoek deed ze aan Georgetown University in Washington D.C. Begin 2019 verscheen een populair-wetenschappelijke uitgave van haar proefschrift, Anders is al dit werk voor niets geweest, bij Uitgeverij Volt.  

Dieuwertje kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Defensie
  • NAVO
  • Militaire missies
  • Internationale betrekkingen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Dieuwertje Kuijpers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN