• Als dagvoorzitter van ons event was Devika Partiman goed voorbereid, professioneel en fijn om mee samen te werken. In de voorbereiding was ze flexibel en evenals tijdens het event. Ze presenteerde beheerst en woonde ook een aantal interactieve sessies bij om zo, samen met onze muzikant, de terugkoppeling naar het publiek te verzorgen. Alom tevredenheid over deze dag
  Lotte van Aerle - Projectmanager Netwerk Mediawijsheid
 • ‘We hebben veel enthousiaste reacties gekregen op het online Beeld en Geluid Mediacollege van Devika Partiman. Kijkers prezen Devika om haar verhaal. Ze hield een interessant betoog over de beeldvorming van vrouwen in de politiek. Tijdens het voorbereidingsproces bleek Devika flexibel en reageerde goed op veranderende omstandigheden door de corona-maatregelen. Daarnaast bleef ze kalm op het moment dat bij de start de stream even vastliep. We zijn heel erg blij met het eindresultaat’.
  Isabelle Moree - creative producer Beeld en Geluid
 • Devika Partiman verzorgde in de tuin van Singer in Laren een interessante lezing over Stem op een vrouw en feminisme 2020. Onze leden waren heel enthousiast. We blijven graag op de hoogte van haar activiteiten.
  Monique Thoonen - Soroptimistclub Bussum e.o.

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Emancipatie en diversiteit

Stem op een vrouw

Devika Partiman (1988) is sociaal ondernemer en activist. Ze is een ervaren dagvoorzitter, spreker en consultant op het gebied van emancipatie, vrouwenrechten, politiek en sociale bewegingen.

Partiman is initiatiefnemer en voorzitter van stichting Stem op een Vrouw, een stichting die zich inzet voor representatie en emancipatie van vrouwen in de politiek. Tevens is ze bestuurslid bij literair festival Zus ’n Zo. Een terugkerend thema in haar werk is het identificeren van verbeterpunten in onze democratie en openbare ruimte, en hiervoor praktische oplossingen zoeken.

Haar expertise vanuit het politieke en sociale veld zet ze om in waardevolle lessen en verhalen voor haar opdrachtgevers. Partiman geeft onder meer lezingen, trainingen, is dagvoorzitter en inspirator. Tevens is ze actief als consultant op het gebied van emancipatie en inclusie.

Prijzen en eervolle vermeldingen

 • Winnaar Ribbius Peletier Penning, 2019
 • Viva400 Wereldverbeteraar, 2019
 • Community Top 100 Gamechanger, 2020
 • OPZIJ 100 Politiek, 2020

Eerdere opdrachtgevers zijn onder meer Atria, Brainwash Festival, Els Borst Netwerk, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Beeld en Geluid, Pakhuis de Zwijger, Reckitt Benckiser, Rooie Vrouwen, Sogeti, Soroptimisten, Stichting Democratie en Media, Tivoli/Vredenburg en Yoast.

Devika Partiman kan naast het dagvoorzitter ook lezingen verzorgen over o.a.:

 • Sociale bewegingen; een kijkje in activistisch Nederland. Wat is activisme? Hoe werkt het? En wat kunnen we ervan leren?
 • Emancipatie van vrouwen en het feminisme in Nederland.
 • Diversiteit en inclusie. Waarom is het belangrijk? En hoe kun je hier actief aan werken.

Bekijk ook Devika Partimans TEDtalk in Wenen:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Devika Partiman boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN