• We kijken met grote tevredenheid terug op het optreden van Desiree Hoving als moderator van ons Your Space Event. Ze heeft het uitstekend gedaan, zeker gegeven de korte voorbereidingstijd
  Annegreeth Lameijer - manager TU Delft namens mede-organisatoren TNO en SRON
 • Wij kijken positief terug op onze Villa Jongerius conferentie over de werving van wetenschappers. Desiree Hoving was als dagvoorzitter betrokken, behield het overzicht en liet iedereen goed tot zijn recht komen. Ook vanuit de zaal ontvingen we positieve reacties: enthousiast en verfrissend.
  Afdeling Communicatie AcademicTransfer
 • ‘Desiree Hoving was dagvoorzitter bij het Rolmodellenfestival van VHTO. Deelnemers waardeerden haar unaniem als een ‘goede’ en ‘zeer goede’ dagvoorzitter (‘superenthousiast en kleurrijk’). Wij hebben haar ervaren als een positieve en inhoudelijk scherpe dagvoorzitter. Aanrader dus’.
  Annemijn Smulders - projectmedewerker VHTO
 • Desiree is sprankelend, inhoudelijk sterk, scherp en met de juiste focus naar het publiek; alle ingrediënten die je wenst bij een goede dagvoorzitter. Daarnaast is het een feest om met haar samen te werken. Ze is open, recht door zee en een vat vol creativiteit.
  Fien Bosman - communicatieadviseur van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE)

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/ Moderator

Ontwapend en energiek

Desiree Hoving maakt de meest ingewikkelde onderwerpen voor iedereen toegankelijk,  bespreekbaar en interessant. Ze zoekt de verbinding tussen de sprekers en het publiek, maar weet ook sprekers onderling aan het denken te zetten. Ze kondigt aan, zorgt dat alles op tijd gebeurt en houdt de mensen in de zaal betrokken. Ook via online-presentaties.

Zij is een allround wetenschapsjournalist die zich razendsnel in nieuwe onderwerpen verdiept, van microbiologie tot quantummechanica, van klimaatverandering tot robotica en recentelijk het coronavirus. Ze stelt kritische vragen waar nodig en heeft altijd oog voor de maatschappelijke en ethische kanten van een verhaal. Met haar ontwapenendheid en energie, is ze bovendien in staat om de meest communicatieschuwe wetenschappers een goed verhaal te laten vertellen.

Desiree voltooide haar studie als communicatiewetenschapper bij de Universiteit Twente in 2000. Ze deed onderzoek bij TNO en bij de Universiteit Delft, vervolgens maakte ze een carrièreswitch naar de journalistiek en was in dienst bij een dagelijkse krant in de bouw, een populair wetenschappelijk tijdschrift en een televisieprogramma.

In 2009 begon ze voor zichzelf en staat ze op het podium als dagvoorzitter, gespreksleider. Daarnaast schrijft ze voor kranten (Volkskrant, Parool, NRC, AD), tijdschriften (De Ingenieur, Delft Integraal, Opzij) en websites (Kennislink).

Desiree: ’Als dagvoorzitter is niets fijner dan een zaal vol mensen in vervoering te laten raken. Maar wat als al die mensen allemaal thuis zitten en naar een livestream kijken? Hoe zorg je dat je door die ene camera heen 400 mensen enthousiasmeert en betrekt? Het werd een geslaagd digitaal evenement: juni 2020, het jaarlijkse congres van NWO over wetenschapscommunicatie (foto, links). En voor een impressie zie de video met Desiree als dagvoorzitter voor Amsterdamda UMC & Covid 19, 3 december 2020 (foto rechts).

Fotocredit profiel: Suzan Alberts

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Desiree Hoving boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN